Nieuw studioalbum voor Timon en Michiel

Met ‘Tegen Beter Weten In’ levert het duo Timon en Michiel een toegankelijke, geheel Nederlandstalige popplaat af. In augustus ging het duo met hun band de studio in. Het eindresultaat, een cd met dertien liedjes, en een speciale bonus dvd, zal eind oktober worden gepresenteerd en verschijnt bij Highway Music. De band zal in november en december diverse presentatieconcerten verzorgen.

Martijn Groeneveld tekende voor de mix en Antonie Fountain (Little Things That Kill/Soul Survivor) verzorgde de produktie. Aan het album werd onder meer meegewerkt door Axel Kabboord en Minco Eggersman, die samen met Timon en Michiel het nummer ‘De Kleur van God’ schreef.

Het duo ging de studio in met het doel om een toegankelijke popplaat te maken die het hart van hun liedjes vertolkt. Zegt Timon Borgdorff: “Het gaat ons in de eerste plaats om het schrijven van goede liedjes. Met onze teksten willen we dichtbij komen: dicht bij het hart van mensen en dicht bij het hart van God.”

Een centraal thema op ‘Tegen Beter Weten In’ is hoop. Timon legt uit waar het bij de titel om gaat: “Hopen op God betekent voor ons niet dat je elke dag met je hoofd in de wolken loopt. Soms gebeuren er dingen om ons heen waar we heel boos en verdrietig om kunnen worden. Maar God loopt daar niet voor weg en dat willen wij ook niet doen. Dus je gaat door met hopen, ook al voelt dat soms net als zingen voor een doof publiek: tegen beter weten in.”

In november en december gaan Timon en Michiel op tour. Ze zullen daarbij zowel een aantal presentatieconcerten doen met hun band als intieme, akoestische huiskamerconcerten. Meer informatie over deze tour is te vinden op: www.timonenmichiel.nl.

In 2006 verscheen de eerste cd van Timon en Michiel, ‘Hou van Ons’. Sinds die tijd is er veel met hen gebeurd. Eerder werkten ze mee aan albums van Fused (Bereid de Weg/Niemand Kent de Dag), Live@Opwekking, Psalmen voor Nu en Soul Survivor. Bij deze laatste organisatie zijn Timon & Michiel nauw betrokken en met hun band zijn ze een van de vaste aanbiddingsbands van Soul Survivor. Verder waren ze in de afgelopen jaren te zien tijdens Opwekking, Momentum, X-Noizz Flevo Festival, New Wine, Festival 316 en Gospelbeach.

21-10-2008
Muziek
https://www.timonenmichiel.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies