Nieuwe cd VanO opgenomen in Nashville

De formatie VanO heeft een nieuw album uitgegeven: There are no words. Een bijzondere cd, topkwaliteit muziek en zang. Opgenomen in Nashville USA. Prachtige liederen waarin de stijl en passie van hun helaas veel te vroeg overleden vader (Dolf Vorsterman-van Oyen) nog duidelijk aanwezig is. Wat zou Dolf trots geweest zijn als hij deze cd had gehoord…

Dolf is zelf nog even te horen in de titelsong van het album. Hij speelt gitaar en neuriet de melodie. Hij heeft helaas geef tijd meer gehad om een tekst voor dit lied te maken. VanO heeft dit lied op treffende wijze uitgebouwd tot het nummer: There are no words.

De familie wordt gevormd door: Kristian, Nathalie, Stefan, Corinne, Carl-John en Cheryl Vorsterman van Oyen. De groep is ontstaan uit de bekende formatie Dolf & family en ze wonen sinds augustus 1988 in het Zwarte Woud.

Dolf en zijn gezin waren daar op uitnodiging van JMS (Jugend- Mission und Sozialwerk) in Altensteig Zuid-Duitsland begonnen met diverse activiteiten. In november 2002 werd bij Dolf kanker aan de alvleesklier geconstateerd. Kort daarna gaf hij met zijn gezin een laatste optreden in Zwolle, waarbij hij open over zijn ziekte sprak. Op maandag 7 juli 2003 is hij op 56-jarige leeftijd overleden. De kinderen besloten door te gaan en het werk van hun vader voort te zetten onder de nieuwe naam Van O.

Het gezin is uitgegroeid tot een unieke gospelgroep die in verschillende europese landen concerten verzorgd. Hun stijl varieert van rock, pop, klassiek, country tot rap.

Dolf was pionier van de gospelmuziek in Nederland en oprichter van de bekende gospelgroep: The Burning Candles. Voor die tijd was hij actief in de rockband The Black Strangers. In 1965 ging de groep uiteen omdat 4 van de 6 leden zich bekeerd hadden. Na zijn bekering koos hij voor de gospelmuziek en daarin was hij de grondlegger van veel gospelmuziek in Nederland. Dolf zette zich in voor het evangelie op een uitzonderlijke manier. Met de Burning Candles trok hij door Nederland en bracht een boodschap van leven en hoop. Tijdens de eerste uitzending van de EO op de radio werden verschillende nummers van de eerste LP van de Burning Candles gedraaid. In die tijd was deze vorm van christelijke muziek zeer vooruitstrevend.

Met zijn gezin vormde hij de groep Dolf & Family, een zeer getalendeerde muzikale formatie die door heel europa heeft getourd. Na het overlijden van Dolf zijn de kinderen doorgegaan met dit werk dat hun vader startte. Nog steeds zijn ze actief bezig met gospelmuziek en houden zo de herinnering aan hun vader levend.

Het team van gospelgroepen.nl wenst deze bijzondere familie Vorsterman van Oyen de zegen van onze Hemelse Vader toe in alles.

19-12-2008
Muziek
https://www.van-o.de

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies