Dorcas op GoedTV

Onlangs zond de regionale zender Regio22 (Noord-Holland) het programma ‘Regio22 met Dorcas naar Egypte’ uit. Centraal in de uitzendingen staat de indrukwekkende reis naar Egypte die twee medewerkers van Regio22 maakten met Dorcas-directeur Dirk Jan Groot en een aantal ondernemers.

Zij bezochten verschillende projecten, waaronder een waterproject in El Minya. Vanaf zondag 16 december om 22.00 uur wordt de serie in maandelijkse afleveringen herhaald op de digitale zender Goed TV onder de naam Dorcas Journaal op TV. Bekijk hier het uitzendschema van GoedTV.

De groep bezocht tijdens de reis verschillende projecten van Dorcas in Egypte. Deze projecten zullen in de uitzendingen aan bod komen. Eén van de bezochte projecten is het water- en sanitatieproject in El Minya. Drie van de grootste problemen in dat gebied zijn het analfabetisme, de slechte wooncondities, en de watervoorziening en hygiëne. De regering van Egypte heeft het voornemen 28.000 huizen van water en toiletten voorzien. Dorcas heeft met haar partner zesduizend huizen voor haar rekening genomen. Dorcas wil in drie jaar 175 nieuwe huizen bouwen en er 175 voorzien van een nieuw dak, de muren bepleisteren en voorzien van schoon drinkwater en een toilet.

De belevenissen van ‘Regio22 met Dorcas in Egypte’ zijn tot en met 28 november elke vrijdag vanaf 16.20 uur te volgen op de regionale zender Regio22. Daarnaast zijn de afleveringen terug te vinden op de website

22-12-2008
Hulpverlening
https://www.regio22.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies