Nieuwe uitgeverij van fotoboeken: Open Boek

De nieuwe uitgeverij Open Boek timmert flink aan de weg. Sinds enkele weken is ook hun website online. Het team van creatieve fotograven en ontwerpers van deze stichting werkt met passie aan fraaie grafische producties. Open Boek… gaat verder open.

Open Boek wordt gevormd door:

Sjon Heijenga, natuur algemeen, cultuur, fotografie, tuinieren en bomen

Ernst Bergboer, mens en maatschappij, tekst en redactie

Eric Rietkerk, Bestuurslid

Swawek van der Meer, Bestuurslid

Bert Streuper, Bestuurslid

Erik Koning, Bestuurslid, websitebeheer

Michel Castelijns, Marketing en Organisatie

Cees Verharen, vertaling, marketing buitenland

Prisca Keizer, Administratie, office manager

Walter Donker, Vormgeving

Judith Schmidt, Vormgeving

Ronald Koops, tekst, muziek

Kakuan Chong, fotografie

Na een paar maanden hard werken achter de schermen staat er een helemaal nieuwe website van stichting Open Boek. Open Boek wil een platform zijn voor schoonheid. Die schoonheid om ons heen vatten in foto’s, boeken, kaarten en cd’s.
Op deze nieuwe site ziet u, naast informatie over Open Boek, ook welke uitgaven er inmiddels zijn gerealiseerd. Via het winkelwagentje kunt u de uitgave van uw keuze direct bestellen.

Uw eigen bijdrage aan Open Boek is ook mogelijk en heel welkom. Bijzondere foto’s en initiatieven kunt u mailen naar mooi@stichtingopenboek.nl. Die kunnen ze dan bijvoorbeeld plaatsen bij Prikbord onder het Nieuws.

Uniek is dat Open Boek aan de bezoekers iedere maand een foto cadeau doet. Informatie hierover kunt u vinden onder Cadeau in het hoofdmenu.

Open Boek is uitgever van diverse bijzondere fotoboeken, bijvoorbeeld:

Kom maar verder…

Het verhaal van ZML-onderwijs in Nederland, anno 2008. Documentaire over mensen, idealen, dromen en inzet. Een dag lang meelopen in klassen, zorggroepen, speelplaatsen en daarbuiten. Initiatief van ZML Noordoost Brabant in Rosmalen.

Autist op weg (in werkelijkheid).

Ooggetuigenverslag uit het speciaalonderwijs, met de focus op de ontwikkeling van kinderen met een autistische stoornis.

Met liefde gemaakt

Over genieten en werken in Gods schepping – Arie van der Veer is een natuurgenieter in hart en nieren. Samen met ‘A Rocha’ maakte hij een boek waarin hij mediteert over Bijbelgedeelten over de schepping.

Dank u wel…

Een fotoboek over de scheppingsweek. Er waren geen ooggetuigen, maar de gevolgen zijn overal zichtbaar. Vandaar dit beeldverslag, dat herinnert aan het werk van de Schepper.

Tot rust komen

Veel mensen vinden rust in de natuur, maar voor echte, blijvende rust is een ontmoeting met je Schepper nodig. In zijn cadeauboekje ‘Tot rust komen’ laat schrijver/ fotograaf Sjon Heijenga door prachtige natuurfoto’s van alle jaargetijden de schoonheid van Gods schepping zien. Van maand tot maand laat Sjon het evangelie van Lucas spreken en hij vult dat aan met sprekende foto’s uit ieder seizoen.

De liefde wint

Ontmoetingen met de natuur van week tot week. De schepping kun je lezen als een boek, een boek van God. Alles wat gemaakt is, spreekt over de Maker…

De dag spreekt

Natuurlijke ontmoetingen van week tot week… De schepping kun je lezen als een boek. Alles wat gemaakt is, spreekt over de Maker. De vingerafdrukken van God zijn in je eigen omgeving overal te zien.

Wandelen langs Deventer bomen

Om de waardering voor bomen in de gemeente op te krikken heeft de Deventer Bomenstichting het boekje ‘Wandelen langs Deventer bomen’ uitgebracht. Enkele jaren geleden inventariseerde de stichting alle bomen in de gemeente. Het eerste resultaat daarvan was het Deventer Bomenboek. De wandelgids is het vervolg, om aan te geven waar al die prachtige exemplaren staan…

Deventer Bomenboek

In 2006 deed de Deventer Bomenstichting een oproep in de krant: verwoord wat jouw band met bomen is. Het resultaat was een stapel leuke én tragische verhalen, nu gebundeld in het ‘Deventer Bomenboek’. Voorzien van wonderschone kleurenfoto’s van bijzondere bomen in en om Deventer, en met een bijdrage van Jan Terlouw…

26-12-2008
Media
https://www.stichtingopenboek.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies