GrootNieuwsRadio start vandaag weer met gepresenteerde programma’s

Vanaf vandaag zijn de stemmen van de presentatoren van GrootNieuwsRadio weer te horen op de middengolffrequentie 1008 AM. Op 12 december maakten de initiatiefnemers Evert ten Ham en Floor de Groot bekend dat de zender door een te hoog opgelopen financieel tekort gedwongen was te stoppen.

Een luisteraar deed tijdens de laatste uitzending een oproep aan medeluisteraars om geld toe te zeggen om GrootNieuwsRadio te laten voortbestaan. Het resultaat: meer dan € 600.000,- aan giften, een overbruggingskrediet door enkele investeerders, vele nieuwe vaste donateurs en grote belangstelling voor radiocommercials.

Evert ten Ham en Floor de Groot zien de redding van GrootNieuwsRadio als een wonder van God: “Hij heeft bevestigd dat het station een instrument in Zijn hand is. Bovendien is duidelijk geworden dat GrootNieuwsRadio met haar programma’s het hart heeft geraakt van vele christenen in Nederland. Zij wilden het station niet kwijt. Dat is een geweldige bemoediging voor ons team.”

GrootNieuwsRadio blijft bestaan. Dat wil niet zeggen dat alle programma’s ook blijven. Ten Ham: “De afgelopen maanden is duidelijk geworden dat we de ambities moeten bijstellen. Met vier presentatoren elke werkdag van 6.00 uur tot 21.00 uur programma’s maken is een te zware belasting voor het kleine team. Daarom gaan we de komende tijd hard aan het werk om het presentatie- en het redactieteam te versterken en zal het station veel energie steken in het werven van donateurs en adverteerders.”

De luisteraars zijn blij dat de presentatoren van GrootNieuwsRadio weer terug zijn. Een van hen verwoord het algemeen gevoelen van de luisteraars treffend: “Heel veel zegen voor jullie, fijn dat jullie weer terug zijn, want ondanks de mooie muziek heb ik jullie mooie programma’s echt gemist.”

05-01-2009
Samenleving
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies