Tevreden

Of ik elke week een stukje wil schrijven. Een column of een overdenking. Het moet wel positief zijn, er wordt al zo veel negatief gepraat en geschreven. Tevens moet het actueel zijn, het moet aansluiten bij de beleving van vandaag. Het moet ook niet al te lang zijn, mensen lezen geen grote lappen tekst op internet. Laat ik dan maar tot de kern komen van wat ik wil zeggen.

Ik ben een erg gelukkig mens. Ik merk dan ook weinig van een creditcrisis, of een op handen zijnde economische recessie. Ik heb een dak boven mijn hoofd en heb elke dag meer dan voldoende te eten. Daarbij ben ik niet ziek en heb ik al wekenlang geen kies- of hoofdpijn. Ik verheug me op morgen, dan heb ik een afspraak met een goede vriend. Boven dit alles, spreek ik elke dag mijn hemelse Vader – en Hij spreekt met mij. Elke dag! Wat wil een mens nog meer?

Heel veel meer! Meer dan we nodig hebben. Daarom is er een crisis. En daarom zijn er ook wel dagen waarin ik – samen met veel mensen – soms ook wat ontevreden, bezorgd en ongerust kan zijn. Wie schreef ook al weer: ‘Wij hebben voedsel en kleren, laten we daar tevreden mee zijn’?

Even zoeken, in de Bijbel…

27-03-2009
133

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies