De 35ste EO-Jongerendag

De 35ste EO-Jongerendag presenteerde zaterdag 13 juni gave muziek en inspirerende sprekers. Zoals je van een EO-Jongerendag mag verwachten dus. Voor als je het gemist hebt: de artiesten waren David Crowder Band, Jeremy Camp en Michael W. Smith. Henk Stoorvogel sprak de 30.000 jongeren toe. (foto: Tobias Huizing GMI)

Anders dan andere jaren was het programma ‘s middags en ‘s avonds (van 13.00 – 21.00 uur), maar dat was lang niet de enige verandering. Je kon verderj de EO-Jongerendag gedeeltelijk zelf invullen! Tijdens het buitenprogramma waren er namelijk verschillende dingen te doen.

Nadat het middagprogramma in het stadion voorbij was, ging de dag buiten verder. Er stonden buiten verschillende tenten met programma’s vol humor, en ook opbouwende seminars en discussie. Natuurlijk was er buiten het Xnoizz Podium en een uitgebreide markt met genoeg activiteiten.

Henk Stoorvogel sprak over het thema: geboren om te vliegen:

Een Afrikaanse jongen vindt in het gras een gewonde baby-arend. Hij neemt ‘m mee naar huis, verzorgt ‘m en laat de vogel bij de kippen in het kippenhok opknappen. De arend vindt het er fantastisch! Hij leerde het hele eieren eten van het kippenleven, maar de jongen was de ware natuur van het beestje niet vergeten. Hij wilde de snelgroeiende arend laten vliegen, maar die veroerde zich niet buiten het hok. Pas nadat de jongen hem op een grote rots zette, de arend de zon daar zag opkomen klapte hij een paar keer met zijn machtige vleugels en gleed weg, ze zon tegemoet.Een oud Afrikaans verhaal, met een duidelijk moraal. De arend is geboren om te vliegen, de kip om te tokken. Zolang die arend niet uit het kippenhok komt, zal hij blijven leven als een kip. Dan komt hij niet tot zijn bestemming. Jij bent die arend, jij bent geboren om te vliegen. Het is een persoonlijke ontmoeting met de zon -de Zoon- dat de arend gaat vliegen.

Het verhaal van de rijke jongeling (RJ) ken je vast! RJ rent naar Jezus om Hem te vragen wat hij moet doen om het eeuwige, volle leven te ontvangen. Jezus laat hem eerst het onmogelijke zien; doe geen zonde. RJ antwoord dat hem dat al lukt, hij doet niets verkeerd. Jezus rolt niet met Zijn ogen, Hij geeft hem ook geen donderpreek, Jezus kijkt de jongen liefdevol aan.

Er is één ding… Verlaat je kippenhok en volg mij!

Dat geldt ook voor ons. Hoe jouw kippenhok er ook uitziet; vol gouden eieren, vies en kapot getrapt of juist vol lekkere chickies. Het maakt niet uit! Word een arend en vlieg! Jij bent het waard (ja, jij ook!) Volg Jezus om samen met Hem te vliegen, tot onbekende hoogte. Hij heeft een plan voor jouw leven.RJ wilde de prijs niet betalen. En jij?

Beleef jij de Jongerendag als een prachtige dag vol leuke muziek en was dat het of kom je uit je hok? Wil je met de Vader mee op een mooie vlucht?

Dat doe je niet door krampachtig je best te doen, om zoveel mogelijk nooit meer te zondigen maar enkel en alleen door Jezus in je hart toe te laten en Zijn Heilige Geest. Hij zal je leren wat het betekent om als een arend achter Jezus aan te vliegen, het goddelijke leven tegemoet!

14-06-2009
Jongeren
https://www.eo.nl/jongerendag

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies