Flevo hoort bij de zomer

Hoe vond jij Flevo 2009? Deze vraag stelden we aan enkele bezoekers van het Xnoizz Flevo Festival dat afgelopen weekend werd gehouden in Bussloo bij Apeldoorn.

De antwoorden die jongeren gaven waren divers: De een kwam voor het mooie weer en zei ‘Heerlijk, op een paar buien na dan…’ een ander had en aantal goede concerten gezien van Salvador, Neal Morse en Family Force Five. Bijna iedereen zei: ‘Erg gezellig’ en ‘mooie locatie zo bij Bussloo’.

Op de vraag ‘Waarom ga je naar flevo?’ kregen we de volgende antwoorden:

– Ik ga al jaren, het is een gewoonte geworden;

– Er is een erg relaxte sfeer op flevo;

– Hoort bij de zomer, vakantiegevoel;

– Nieuwe bands zien, muziek;

– Gezellig met een groep vakantie vieren;

– Fan van een bepaalde band;

– Potentiele kandidaat voor een relatie vinden.

Het Xnoizz Flevo Festival, ooit opgericht door Youth for Christ Nederland, is in ruim dertig jaar uitgegroeid tot een groots jongerenfestival, met een bezoekersaantal van ca. 10.000.

Het grootste gedeelte van de bezoekers blijft kamperen. Er is een breed aanbod van muziek, workshops, theater, cabaret, lezingen en nog veel meer. In totaal waren er meer dan 150 programma’s en 50 concerten vanaf 4 podia. Op zondagmorgen was de afsluitende openluchtdienst met ongeveer 9.000 bezoekers. Het Xnoizz Flevo Festival vond plaats van 20 t/m 23 augustus 2009 in Bussloo bij Apeldoorn.

Het Xnoizz Flevo Festival werd georganiseerd door Stichting Flevo-Festival in samenwerking met YFC, Protestantse Kerk (JOP), NBG (De Quench) en de EO (Xnoizz).

24-08-2009
Jongeren
https://www.flevofestival.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies