Dorcasdag 2009

Op zaterdag 12 september houdt Dorcas haar jaarlijks terugkerende Dorcas Dag in Andijk.

Het belooft ook dit jaar weer een spetterend en afwisselend evenement te worden met veel activiteiten voor jong en oud, zoals een uitgebreide markt, een Miss Granny-verkiezing, een Anti-Honger Koor met gospelzanger Gerald Troost en een kinderprogramma in het Zuiderzeemuseum. Ook is de Dorcas Winkel de hele dag geopend.

De Dorcas Dag begint om 10.00 uur met een tentsamenkomst onder leiding van Dorcas-directeur Ruud van Eijle. Een half uur later gaat de markt met zo’n vijftig kramen van start en opent ook de Dorcas Winkel haar deuren.

‘s Middags zal een jury de Miss Granny 2009 kiezen uit oma’s die in zelfgemaakte of tweedehands kleding over de catwalk gaan. Veel Nederlandse oma’s herinneren zich nog de tijd van na de oorlog dat er weinig geld was voor nieuwe kleding. De omstandigheden van toen lijken wel op die van nu in veel landen in Oost-Europa. Mannelijke bezoekers kunnen meedingen naar de titel ‘Sterkste Dorcas-man van Nederland’ tijdens een wedstrijd trucktrekken.

Een bijzonder onderdeel van de Dorcas Dag vormt het Anti-Honger Koor. Deelnemers hieraan kunnen van 13.00 uur samen met gospelzanger Gerald Troost en dirigent Maarten Wassink van The Choir Company het lied ‘Kippenvel’ van Gerald Troost instuderen. Aan het eind van de dag, rond 16.00 uur, zal het gelegenheidskoor dit lied ten gehore brengen, als protest tegen de honger in de wereld.

Ook voor kinderen heeft de Dorcas Dag van alles te bieden. Zo is er de hele dag een springkussen en een ballenbad, en is er voor kinderen uit de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs is er ‘s ochtends een puzzeltocht in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Dorcas zorgt voor begeleiding en vervoer naar het museum en terug. Kinderen die mee willen, moeten om 10.00 uur klaar staan op het terrein van Dorcas in Andijk.

De Dorcas Dag duurt van 10.00 tot 16.30 uur en vindt plaats op het Dorcas-terrein aan de Bedrijvenweg 3 in Andijk.

Live uitzendingen op GrootNieuwsRadio

De christelijke radiozender GrootNieuwsRadio, te ontvangen via 1008 AM, zendt de hele dag live uit vanaf de Dorcas Dag! Op internet luisteren kan via de website van GrootNieuwsradio.

10-09-2009
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies