Projecten beroepsopleiding op tv bij Nederland Helpt

EO Metterdaad zendt een serie programma’s uit over de beroepsopleidingsprojecten van Red een Kind in Kenia.

Vier weken op rij worden portretten uitgezonden van jongeren die dankzij deze opleiding een kans kregen op een betere toekomst. De uitzendingen zijn vanaf donderdag 1 oktober te zien op Nederland 2, om 17.05 uur.

De opleidingen worden onder meer gegeven in Kibera, de grootste sloppenwijk van Afrika. Red een Kind geeft kansarme kinderen een beroepsopleiding tot kok, naaister of kapster. In augustus vertrok presentatrice Carla van Weelie naar Kenia om met eigen ogen te zien hoe uitzichtloos te situatie in de enorme sloppenwijk Kibera is.

Stinkende, stoffige weggetjes en open riolen met vervuild water en afval lopen tussen de huizen door. Een troosteloze situatie van een miljoen mensen in armoede, werkeloosheid en honger. In deze wijk vechten en moorden mensen om eten.

Uit het dagboek van Carla van Weelie: ,,Ik ben een dag mee geweest met Morris, een 22 jarige jongenman, die vanaf zijn puberteit af alleen in de sloppenwijk woont. Hij is naar de grote stad gekomen om een baan te vinden. Hij is trots op zijn kleine donkere, maar keurig opgeruimde kamertje. Als hij geen lampolie heeft gaat hij om 7 uur naar bed, zodat hij niet in de verleiding komt om rottigheid uit te halen met de straatbendes. Hij leert voor kok, maar staat elke ochtend zonder ontbijt met honger in de klas. Van Red een Kind krijgt hij 1 goede maaltijd per dag. “Hoe red je dat met 1 maaltijd?””, vraag ik hem. “”I assume that I’m OK”” zegt hij… Ik neem aan (doe alsof) ik OK ben. Deze dappere jongen komt er wel. Als hij gaat verdienen dan gaat hij zijn broertjes en zusjes ook laten leren.”

01-10-2009
Hulpverlening
https://www.redeenkind.nl”

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies