Kerstkaartenactie voor kinderen in armoede

AMSTERDAM – Ark Media lanceert in het najaar van 2009 een kerstkaartenactie waarvan een deel van de opbrengst naar kinderen in armoede gaat.

“We geloven dat het bij Kerst gaat om de verkondiging van goed nieuws: God heeft zijn Licht in onze donkere wereld gebracht. Wij mogen die goedheid en liefde aan anderen doorgeven. We hebben ervoor gekozen deze actie samen met Compassion Nederland op te zetten omdat deze organisatie arme mensen op een praktische manier bijstaat vanuit dezelfde overtuiging,” aldus Paul Abspoel, uitgever bij Ark Media.

De luxe uitgevoerde kerstkaarten liggen vanaf eind september 2009 in christelijke boekhandels door heel het land. De kaarten zijn verkrijgbaar in vier verschillende dessins, aansprekend voor diverse doelgroepen. Van elke verkochte doos gaat 1 euro naar Compassion Nederland. “Zelfs deze ene euro draagt bij aan het voorgoed veranderen van het leven van een kind. Het kan de kans krijgen te ontsnappen uit de greep van de armoede,” aldus Paul Abspoel.

Compassion en Ark Media slaan met deze actie de handen ineen, omdat beide organisaties zich op kinderen richten. Compassion richt zich op de behoeften van individuele kinderen en wil de wereld veranderen via een één-op-één-benadering. Ieder kind in een Compassion-project krijgt een sponsor die met het kind kan corresponderen. Daarnaast heeft de organisatie een aantal fondsen opgezet; op het gebied van HIV/AIDS, voor de bestrijding van de voedselcrisis en een project waarbij zwangere vrouwen en pasgeboren baby’s worden geholpen. De opbrengst van deze actie zal naar een van deze fondsen gaan.

Ook Ark Media beschouwt kinderen als een belangrijke doelgroep. “De meeste mensen die in hun leven voor Jezus kiezen, doen dat terwijl zij nog kind zijn. Daarom geeft Ark Media sinds haar oprichting bijna 100 jaar geleden bijbelse kinderboeken uit, waar duizenden kinderen al van hebben kunnen genieten. Wij willen kinderen in aanraking met het evangelie brengen, door aansprekende boeken en producten uit te geven.”

13-11-2009
Hulpverlening
https://www.arkmedia.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies