TRIN-goud blijkt nep

Is het TRIN-goud écht of is niet alles goud wat er blinkt Goedgelovig- (en goudgelovige) lezers Mike en Aafke namen de proef op de som. Het van Mattheüs van der Steen afkomstige goudstof uit de bijbel van Mike werd naar een erkende juwelier-goudsmit gebracht.

Op 2 oktober mailde Aafke Goedgelovig de uitslag door: “Het heeft even geduurd, maar kortgeleden heb ik de goudstofbijbel van Mike ontvangen en ben hiermee naar een juwelier in mijn woonplaats getogen. Ik maakte het pakketje in bijzijn van de juwelier open en tussen twee door Mike genoemde pagina’s was inderdaad een aantal glitters te vinden met een goudkleur. De hoeveelheid aangetroffen goudstof was zeer gering. De juwelier onderzocht dit met een steentje en een vloeistof en hij kon niet onomstotelijk vaststellen of wel of niet sprake was van echt goud. Dus besloot hij het te zenden naar de Rijkswaarborg in Gouda.

Na enkele dagen werd hij door deze instantie gebeld met de mededeling dat de aangeboden hoeveelheid te gering was voor een standaard onderzoek, maar dat men desondanks had besloten de stof radiologisch te onderzoeken. In de stof werd koper gemeten en geen goud. De betreffende juwelier heeft dit schriftelijk verklaard en ondertekend en hij stelt als conclusie:

Deze goudkleurige snippers bevatten in geen enkel opzicht echte gouden elementen, m.a.w. wij stellen vast dat de goudkleurige snippers onedel zijn.

Bron: goedgelovig.nl

16-11-2009
Samenleving
https://www.goedgelovig.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies