Klimaatbijeenkomst biedt kerkleiders visie en handvatten

Zeist- De Evangelische Alliantie, het Christelijk Ecologisch Netwerk, Time to Turn en Tear organiseren op donderdag 17 december een bijeenkomst over klimaatverandering en christen-zijn.

Het doel van deze bijeenkomst is om kerkleiders te inspireren om een visie te ontwikkelen op klimaatverandering en kerken tevens handvatten aan te reiken om concreet met dit thema aan de slag te gaan.

Reinier van den Berg, weerman van RTL en christen, zal spreken over de urgentie van klimaatverandering. Daarnaast zal hij zijn visie geven op hoe juist kerken hun verantwoordelijkheid kunnen nemen op het gebied van klimaatverandering en sociale gerechtigheid. Daarnaast is Sanjeev Kumar Bhanja, programma-directeur van Eficor (een partner van Tear) te gast die rechtstreeks van de Klimaattop in Kopenhagen komt. Hij zal aandacht vragen voor de problemen die klimaatverandering nu al veroorzaakt onder de arme bevolking in India.

De bijeenkomst is tevens het startschot van de Tear campagne ‘Groen(st)e Kerk’ en ‘40-dagentijd’. Met de actie ‘Groen(st)e Kerk’ krijgen kerken de mogelijkheid om het certificaat ‘Groene Kerk’ te behalen en kunnen kerken meedoen met de wedstrijd ‘de Groenste Kerk van Nederland’. Tijdens de 40-dagentijd kunnen christenen dagelijks een email ontvangen met concrete handreikingen voor een duurzamer leven.

De bijeenkomst is primair bedoeld voor kerkelijk leiders, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 17 december, van 14.00 tot 17.00 uur in gemeentecentrum De Brink, Brinkstraat 39 te Bennekom.

09-12-2009
Hulpverlening
https://www.recycleyourmind.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies