Christenen in Drachten willen Sava en Ramona gewoon helpen

Sava (28 jaar) en Ramona (29 jaar) Costici zijn bekende gezichten in het Noorden. Ze verkopen de daklozenkrant De Riepe.

Sava bij de Albert Heijn aan het Kiryat Ono plein, de Jumbo in Drachten en de Albert Heijn in Roden. Ramona bij de Aldi en de Albert Heijn in Appingedam.

Drie jaar geleden zijn ze door de armoede naar Nederland gedreven op zoek naar een betere toekomst. In hun thuisland Roemenie worden ze met de nek aangekeken omdat ze Roma zijn. De afgelopen jaren hebben verschillende betrokken mensen uit de regio zich het lot van Sava en Ramona aangetrokken en ze geholpen met o.a. kleding en voedsel. Nu is het tijd voor een duurzame oplossing en daarom zijn de handen ineengeslagen en is er een stichting opgericht, genaamd: Gewoon Helpen.

Samen met het bestuur van de stichting hebben Sava en Ramona plannen gemaakt voor de toekomst. Sava wil een tweedehands bus aanschaffen om in Timisoara, waar zij zich ook vestigen, een bedrijf in personenvervoer te starten. Hier is veel behoefte aan, dit houdt in dat klandizie gegarandeerd is. De stichting wil graag het bedrijfje ondersteunen met een microkrediet van € 7500,-. Door de inkomsten van dit bedrijfje zullen Sava en Ramoma in staat zijn in hun levensonderhoud te voorzien en de lening af te lossen, waardoor de stichting weer in staat wordt gesteld anderen te ondersteunen. Daarnaast willen Sava en Ramona in samenwerking met de stichting zich gaan inzetten voor straatkinderen door een hulpproject op te zetten.

Wilt u meer informatie: info@gewoonhelpen.nl

Wilt u ons helpen door middel van een gift dan houden wij ons natuurlijk van harte aanbevolen! Vanaf 15 december 2009 kunt u uw bijdrage storten op:

Bankrekening 44.95.01.051 t.n.v. Stichting Gewoon Helpen onder vermelding van ‘project Sava en Ramona’.

15-12-2009
Hulpverlening
https://www.gewoonhelpen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies