Schrijven en praten met zand

Gert is der Vijver is een bedreven zandkunstenaar. Onlangs was hij bij de KRO Kindertijd te zien in de nieuwe serie De Zandtovenaar.

In deze 13-delige reeks laat Gert op bijzondere wijze allerlei dieren verschijnen. Daarbij gebruikt hij een fascinerende kuntsvorm, het zand schilderen waarbij hij op een verlichte glasplaat met zand tekent.

Voor kinderen is het een betoverend schouwspel. Voor ouders is het geboeid meekijken naar het rustgevende scheppingproces.

Muziekale improvisaties bij het zandschilderen zijn van Kees ten Dam (saxofonist Marco Borsato) die elke aflevering voorziet van unieke melodieen.

Naast de zandkunst weet Gert als geen ander mensen te fascineren met zijn mimekunst. Hij is expert in het enthousiasmeren van het publiek. Jong en oud blijven geboeid kijken naar o.a. de bijbelse personages die hij op een unieke wijze tot leven weet te brengen.

Gert creeert vanuit de illusie een werkelijkheid om zich heen. Je zien, geniet en ervaart hoe zijn mimespel je hart raakt.

Neem een kijkje op zijn website en geniet van de prachtige beelden en ontdek zelf hoe deze kunstenaar praat en schrijft met zanden!

02-01-2010
Jongeren
https://www.gertvandervijver.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies