Pieken

Column – Heb jij er wel eens over nagedacht of je als christen moet pieken? Ik ben er vrij zeker van dat je wel eens hebt horen zeggen dat een sportman of -vrouw op het juiste moment moet pieken. Dat zou zoiets betekenen als dat alle goede omstandigheden op hetzelfde moment bij elkaar komen, zodat hij of zij een optimale prestatie kan leveren. De beloning zou kunnen zijn dat je dan met een  medaille naar huis gaat.

Geen bijbeltekst

Ik kan het niet helpen maar bij mij kwam de rare vraag boven of een christen ook in deze zin moet ‘pieken’. In mijn gedachten ben ik op zoek gegaan naar een bijbeltekst waar ik deze vraag aan kan ophangen. Want dat doen we als christenen toch graag. Nagaan of er een bijbeltekst is die hier iets over zegt. Ik heb hem niet gevonden.

Toch een bijbeltekst

De gedachte liet me niet los. Ik merkte een kanteling in mijn denken. Moet ik wel op zoek gaan naar ‘pieken in mijn christenleven’ of vraagt God iets anders van mij en jou? En daar vond ik wel een bijbeltekst bij. En weet je wat de verademing was die er bij mij optrad? God legt de lat helemaal niet zo hoog (toch weer een sportterm, afkomstig uit het hoogspringen). In het bijbelvers staat heel concreet wat God van jou en mij verwacht:

“Hij heeft u, mens, bekendgemaakt wat goed is, en wat de Heere van u vraagt: niets anders dan recht te doen, goedertierenheid lief te hebben en ootmoedig te wandelen met uw God.” (Micha 6: 8).

Dat vraagt niet om pieken, maar om geduld, getrouwheid en een lange adem.

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek: Dan wil ik wel naar de hemel!
De columns in dit boek zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl.
ISBN 978-94-91888-10-6, 144 pagina’s, gebonden, prijs € 19,50
Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies