Klaas van Kruistum opent nieuwe Creative Art school

Op 5 februari 2010 start in Veenendaal een uniek en nieuw initiatief. Op die dag opent Klaas van Kruistum de deuren van de Creative Art School ‘Elevate’. Op de foto initiatiefnemer Harold Schonewille.

De officiële opening vindt plaats om 17.00 uur en zal verricht worden door Klaas van Kruistum, bekend presentator van XNoizz radio en de televisieprogramma’s Checkpoint, Jong en Omega Code.

Op 5 februari 2010 start in Veenendaal een uniek en nieuw initiatief. Op die dag opent Creative Art School ‘Elevate’ haar deuren. De officiële opening vindt plaats om 17.00 uur en zal verricht worden door Klaas van Kruistum, bekend presentator van XNoizz radio en de televisieprogramma’s Checkpoint, Jong en Omega Code.

 

Elevate bestaat uit een groep van muzikanten, kunstenaars en docenten die de hedendaagse kunsten vanuit een evangelisch perspectief willen laten zien. Om mensen te laten ontdekken waar hun artistieke of muzikale talent ligt biedt Elevate verschillende lessen en workshops op het gebied van muziek, zang, schilderen, tekenen, dans, fotografie, film en multimedia.

 

Nog voor de officiële opening kon Elevate zich al verheugen in een grote belangstelling. Inmiddels bestaat de organisatie uit meer dan tien docenten en volgen meer dan vijftig leerlingen de workshops en lessen. Eén van de initiatiefnemers, Harold Schonewille, licht toe: “Vanaf het moment dat we met een kleine groep bezig waren met de oprichting en we ons hier aan de Nieuweweg hebben gevestigd, ging het als een lopend vuurtje rond.”

 

Waarin onderscheidt Elevate zich in andere organisaties in Veenendaal? Schonewille: “We zijn geen muziekschool of volksuniversiteit. Wij geloven dat ieder mens zich onderscheid als creatief en scheppend wezen. Door kunst en muziek kunnen we uiting geven aan wat we geloven en wie we zijn. Ons credo is niet voor niets ‘ruimte voor nieuwe creaties’. We hebben Elevate opgericht om mensen te helpen om hun artistieke en muzikale talenten in vrijheid te ontdekken, te ontwikkelen en leren te uiten.”

 

Op de vraag of Elevate geen concurrent is voor de plaatselijke muziekscholen of de Volksuniversiteit, zegt Schonewille: “Nee hoor, in geen geval. Wij leiden mensen niet op in de klassieke muziek of de traditionele genres. We richten ons heel specifiek op de hedendaagse muziek- en kunstwereld. Onze lessen en workshops zijn wel vergelijkbaar maar onze insteek is anders.”

 

Hoewel Elevate officieel op 5 februari wordt geopend, lijkt het of de organisatie al jarenlang bestaat. Volgens Schonewille is dit het gevolg van de samenwerking tussen de docenten met een gedeelde achtergrond in de christelijke muziek- en kunstwereld. “We zijn met een aantal mensen begonnen die zelf al hun eigen lespraktijk hadden. Daardoor konden we snel en slagvaardig van start. Ook de sfeer van het monumentale pand waarin we gevestigd zijn, helpt mee. Mensen voelen zich hier thuis en onze leerlingen komen hier graag.”

 

Voorafgaand aan de opening houdt Elevate op 5 februari 2010 open huis voor alle belangstellenden vanaf 15.00 uur aan de Nieuweweg 2 in Veenendaal.

07-01-2010
Onderwijs
https://www.artschoolelevate.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies