25.000e sponsorkind voor Compassion Nederland

APELDOORN – Compassion Nederland verbond deze week het 25.000e kind in armoede aan een Nederlandse sponsor.

De 8-jarige Kalu Asfaw uit Ethiopië wordt nu ondersteund door het bedrijf Boudesteyn & Partners uit Genemuiden. Ondanks de wereldwijde economische crisis is Compassion ook in het afgelopen jaar gegroeid. Het aantal sponsorkinderen dat via Compassion Nederland wordt ondersteund groeide in de afgelopen twee jaar met ruim vijftien procent.

“We hebben een bijzondere mijlpaal gehaald en daar zijn we heel dankbaar voor,” zegt Jolanda Omvlee, directeur Compassion Nederland. “De impact van het sponsoren van een kind of student in armoede is enorm. Het verandert zowel hun persoonlijke leven als hun omgeving. Wat mij erg getroffen heeft sinds ik voor Compassion werk, is dat het werk in Nederland door zoveel mensen gedragen wordt. Sponsors, kerken, ondernemers, artiesten, vrijwilligers, iedereen zet zich met zijn of haar talenten in voor hen die het zo hard nodig hebben. Het is geweldig om vanuit Jezus’ liefde zoveel mogelijk kinderen te helpen.”

Sponsorprogramma

Het doel van Compassion is om kinderen uit armoede te bevrijden in Jezus’ naam. Het grootste programma van Compassion is het sponsorprogramma. Sponsorkinderen worden opgenomen in een Compassion-project in de buurt. Compassion hanteert in haar werk een holistische werkwijze. Dat wil zeggen dat ieder kind op alle aspecten van zijn of haar leven wordt begeleid: fysieke ontwikkeling, economische verbetering, sociale en emotionele groei en geestelijke vorming voor ieder kind.

Bemoedigende woorden

Een sponsor geeft niet alleen geld, maar bouwt ook een relatie met zijn sponsorkind op doordat zij regelmatig met elkaar corresponderen. De kinderen voelen zich vaak speciaal als ze merken dat er iemand aan de andere kant van de wereld om hen geeft.

Compassion

Compassion Nederland is een onderdeel van het wereldwijde verband van Compassion-organisaties. Op dit moment worden er ruim één miljoen kinderen ondersteund via Compassion, verdeeld over 26 landen. Compassion is opgericht in 1952. Sinds 1996 is Nederland één van de elf partnerlanden dat actief is in het zoeken naar sponsors. Meer informatie is te vinden op www.compassion.nl

08-01-2010
Hulpverlening
https://www.compassion.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies