Manuel in Wie is de Mol

Manuel is sinds 2000 presentator bij de Evangelische Omroep. Hij presenteerde onder andere de programma’s ‘Fataal’, ‘Jong’ en ‘Afslag UMC’. Dit seizoen draait hij mee in het AVRO-programma Wie is de Mol.

In het verleden presenteerde hij programma’s als ‘Lounge’, ‘Déjà Vu’ en ‘In de badcuyp’. In 2002 werd Manuel gevraagd om Sander de Heer te vervangen in het radio-programma ‘Ruuddewild.nl’ van Ruud de Wild op 3FM. Later werkte hij meerdere malen als freelancer voor BNN en Ruuddewild.nl. Daarnaast verzorgt hij voice-overs voor MTV, Nederland 1, Z@ppelin, Nickelodeon en Talpa.

Manuel deed in 2005 voor de eerste keer live verslag doen van de EO-Jongerendag. In 2008 en 2009 presenteerde hij het hoofdprogramma van deze dag.

Van 2004 t/m 2006 is Manuel één van de vaste gezichten van het dagelijkse kinderprogramma BlinQ op Zapp. En begin 2005 werd hij door de EO gevraagd om het succesvolle programma Jong over te nemen van Marc Dik, die het na 8 jaar voor gezien houdt. In het najaar van 2008 verschijnt alweer het 4e seizoen met Manuel als presentator [elke dinsdag 21:00u, NED 3].

Naast JONG doet Manuel nog 3 (prime-time!) programma’s voor de EO. Allereerst FATAAL, over jongeren en ongelukken in het verkeer n.a.v. alcohol en drugsgebruik. Afslag UMC Utrecht, een human-interest programma over patienten, doktoren en mensen achter de schermen van het Utrechtse universiteits-ziekenhuis. En FearFighters, 8-delige serie scripted reality, over mensen die in 3 dagen hun angsten en fobien te lijf gaan.

FATAAL was in het najaar van 2007 wekelijks om 20:30u op NED3 te zien. FearFighters was in de zomer van 2008 vrijwel iedere vrijdagavond het best scorende programma van NED3. En Afslag UMC Utrecht is in het najaar van 2008 inmiddels voor het 2e seizoen op de buis. Wekelijks kijken er gemiddeld 900.000 mensen naar dit program. [dinsdag 19:30u, NED1]

In zijn vrije tijd(?) droomt Manuel van een totaal-concept genaamd ‘Guilty Nature’. Hieronder valt zijn eigen (uit de hand gelopen grap) kledinglijn Guilty Pleasure en de platenmaatschappij Guilty Nature Records. In samenwerking met Munich Records brengt Susanna Fields via dit label begin 2006 haar eerste solo-cd uit. Met als singles Mr.Mister’s ‘Kyrie’ en ‘Sunshiny Glasses’.

08-01-2010
Jongeren
https://www.wieisdemol.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies