Minister Plasterk enthousiast over Onderwijstalenten

Onderwijstalenten is het nieuwe platform voor een loopbaan in het gereformeerd onderwijs. Onderwijstalenten is een nieuwe samenwerking van een groot aantal onderwijsinstellingen.

De gereformeerde scholen hebben hun krachten gebundeld om samen de arbeidsmarktbenadering voor hun personeel te versterken. Aan het initiatief doen ca. 150 gereformeerde scholen (ca. 4500 medewerkers) mee voor basis, voortgezet en beroepsonderwijs.

Minister Plasterk is enthousiast over het initiatief. Plasterk: “Het project ‘Onderwijstalenten’ is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen scholen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Ik ben blij met dit soort initiatieven. Enerzijds omdat de komende jaren een groot deel van de huidige leraren met pensioen gaat, anderzijds omdat het beroep van leraar (her)waardering verdient.

In het project ‘Onderwijstalenten’ worden twee elementen gecombineerd die elkaar goed aanvullen: een overzichtelijke website met openstaande vacatures in het onderwijs én een campagne om het imago van de beroepsgroep te verbeteren.” Op woensdag 27 januari a.s. vindt in Zwolle de feestelijke opening plaats van Onderwijstalenten. Op die datum gaat ook de website www.onderwijstalenten.nl online met alle vacatures en informatie over een loopbaan in het gereformeerd onderwijs.

Felicitatieboodschap van Ronald M. Plasterk:

Het project ‘Onderwijstalenten’ is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen scholen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Ik ben blij met dit soort initiatieven. Enerzijds omdat de komende jaren een groot deel van de huidige leraren met pensioen gaat, anderzijds omdat het beroep van leraar (her)waardering verdient.

Een goede leraar máákt de school en blijft je je hele leven bij. Een goede leraar is leermeester, mentor, klankbord, inspirator, geweten en wegwijzer tegelijk. Jonge mensen die op zoek zijn naar talent in zichzelf worden daarin vanzelfsprekend geholpen door hun ouders en hun vrienden, maar een bijzondere taak ligt er toch voor leraren.

Het vak van leraar moet dus zijn glans terugkrijgen. Met het Actieplan Leerkracht werken we daaraan. De regering wil structurele problemen als het dreigende lerarentekort en de beloningsachterstand van leraren aanpakken. Het beroep van leraar moet aantrekkelijker worden.

Maar als overheid kunnen we de problemen op de onderwijsarbeidsmarkt natuurlijk niet alléén oplossen. Het is heel belangrijk dat scholen ook zélf hun steentje bijdragen. Leraren zijn vaak mensen die met veel bevlogenheid en enthousiasme hun werk doen en trots zijn op hun beroep, dat mogen ze ook best uitdragen. Dat is de beste reclame voor de sector.

In het project ‘Onderwijstalenten’ worden twee elementen gecombineerd die elkaar goed aanvullen: een overzichtelijke website met openstaande vacatures in het onderwijs én een campagne om het imago van de beroepsgroep te verbeteren.

LVGS: ik wil u van harte feliciteren met de start van ‘Onderwijstalenten’ en ik wens u veel succes!

Ronald M. Plasterk,

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

25-01-2010
Onderwijs
https://www.onderwijstalenten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies