Marianne Lako op Haïti over het volgen van Jezus

In de Podcast ‘De Wereld Rond’, een serie interviews met zendelingen, was kort geleden Marianne Lako te gast. Samen met haar man René werkt Marianne voor hulpverleningsorganisatie Hope Force International op Haïti. Voor deze organisatie leidt ze trouwens ook medische missies naar onder andere Nepal.

Marianne is al sinds 1980 samen met René fulltime actief als zendelinge. Hun avontuur samen met God begon in de begindagen van Mercy Ships vlak na de aankoop van de Anastasis. Maar na een periode in het Afrikaanse Sierra Leone kwamen ze jaren later uiteindelijk op Haïti terecht – net na de verwoestende aardbeving daar begin 2010.

‘Het laatste land van de wereld waar ik naartoe wil’

Marianne vertelt in het interview onder meer hoe ze op een gegeven moment worstelde met de beslissing om naar Haïti te gaan: ‘Toen God ons hart aan het voorbereiden was om naar Haïti te gaan, toen heb ik gezegd: ‘Nee, daar ga ik niet naar toe, dat is het laatste land van de wereld waar ik naartoe wil, dat doe ik niet!’ En we hadden een DVD van een organisatie die ons gevraagd had of we met hen naar Haïti wilden en die DVD heeft zes weken op onze koffietafel gelegen voor ik hem wilde bekijken.

DVD

En op een morgen toen ik biddend bezig was en m’n Bijbel aan het lezen was had ik echt het idee dat God tegen me zei: ‘Kijk nou eens naar die DVD’ en ik stopte die DVD in de speler en bij het zien van de eerste beelden begon ik te huilen en ik wist gewoon: Dit is het!
Maar het komt er eigenlijk op neer van: ‘M’n leven is veranderd om gehoorzaam te willen zijn, ook al doet het soms pijn of is het soms moeilijk, ook al betekent het ver weg van familie en kinderen en een comfortabel leven, maar het is gewoon goed.’

God volgen

Laat je inspireren door het verhaal van zendelinge Marianne en haar man René, een echtpaar dat ervoor gekozen heeft God te volgen waar Hij hen leidt.

Foto: Margriet Espeldoorn en Stichting Zending & Gemeente
Handige link: www.zendingengemeente.nl
Meer over lakomission: www.lakomission.com
Over HopeForce: www.hopeforce.org
‘Podcast ‘De Wereld Rond’: anchor.fm/dewereldrond

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies