Bert-Jan Ruissen: Europa op slot voor natuurherstel?

De SGP waarschuwt dat gebieden in heel Europa op slot gaan als het Europees Parlement woensdag het EU-wetsvoorstel over Natuurherstel aanneemt. Europarlementslid Bert-Jan Ruissen wees als voorbeeld naar de problemen in het Overijsselse Mariënheem. “De inwoners hebben een drukke gevaarlijke weg dwars door het dorp. Maar de rondweg die het dorp moet ontlasten, komt er vooralsnog niet, mede wegens de knellende Natura-2000 wetgeving.”

Op grote schaal dreigen overal in Europa vergelijkbare situaties als het Europees Parlement het voorstel niet verwerpt. “Ons landelijk gebied gaat op slot. De voorrangsregel ‘natuur gaat altijd voor’ gaat dan immers ook op heel veel plekken buiten Natura 2000 gelden.”

Natuur

Natuur is belangrijk, erkende Ruissen. Maar hij voegde eraan toe dat de aanpak van de Europese Commissie daarvoor niet deugt. “Laten we waardevolle initiatieven ondersteunen. En ondertussen de regio’s voldoende flexibiliteit bieden om eigen verantwoorde keuzes te maken.”

Nog meer Brusselse bemoeienis gaat niet helpen, zei de SGP’er. Het verwerpingsamendement verdient daarom alle steun.

Over de SGP
De SGP staat voor politiek bij een open Bijbel. Dat is het fundament van hun werk. Dit wijst richting en stelt grenzen. God heeft de wereld volmaakt geschapen, maar doordat wij ons van Hem afgekeerd hebben, leven we nu in gebrokenheid waar we steeds pijnlijk mee geconfronteerd worden. In de wetenschap dat God regeert, wil de SGP verantwoordelijkheid nemen. Ze willen bijdragen aan een menswaardig leven voor iedereen, elkaar dienen en recht doen aan alle mensen.

Meer informatie over de SGP is de vinden op de website www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies