Klopper

Column – Bovenstaande foto is gemaakt van een huisdeur van een woning in mijn woonplaats. De bewoners van dit huis hebben geen deurbel, maar een klopper op hun deur. Wil je laten weten dat je voor hun deur staat dan moet je de klopper optillen en hem daarna terug laten vallen op de voordeur.

Deze foto is een voorzetje naar mijn column. Die gaat over het kloppen op een deur. Er staat iemand buiten, die graag wil dat de deur wordt opengedaan. Wie wat bijbelkennis heeft zal vermoedelijk nu al aan het volgende vers denken, dat je kunt lezen in het bijbelboek Openbaring: “Zie ik sta aan de deur en Ik klop”. Dit bijbelgedeelte geeft zelf het antwoord op de vraag wie deze ‘Ik’ is. Dat is niemand anders van de Heere Jezus. En hij richt Zijn woorden niet tot ongelovigen, maar tot de leden van een geloofsgemeenschap.

Stil worden

Daar word je toch wel stil als dit beeld wat verder tot je doordringt. De Heere Jezus, die de gemeente heeft liefgehad en Zichzelf voor haar heeft overgegeven (…) staat buiten! De gemeente van onze Heere Jezus Christus heeft haar Heer kennelijk buiten de deur gezet! Maar Hij laat het daar niet bij zitten. Met Zijn niet-aflatende liefde klopt Hij aan het hart van de leden van de gemeente en vraagt hen Hem (weer) binnen te laten. Een ontroerend beeld.

Herkennen we dit beeld ook in onze tijd? Een kerkelijke gemeente die bruist van activiteiten, maar waar haar Heer buiten staat. Herkennen we dit beeld ook in ons eigen leven? Ogenschijnlijk alles netjes op orde, maar de Heer staat buiten.
Laten jij en ik eens goed luisteren of Hij wellicht ook op de deur van ons hart klopt en vraagt om (weer) binnengelaten te worden.

Auteur en Foto: Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek: Dan wil ik wel naar de hemel!
De columns in dit boek zijn in 2022 gepubliceerd op ChristelijkNieuws.nl.
ISBN 978-94-91888-10-6, 144 pagina’s, gebonden, prijs € 19,50
Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies