Gespreksonderwerp

Column – Een paar simpele woorden, maar als ik probeer daar een beeld bij te vormen dan begint het mij te duizelen.

Over haar

In Markus 1:29-31 lezen we geschiedenis van de schoonmoeder van Petrus die ziek was. En dan staan daar ineens die ‘simpele’ woorden: “En zij spraken meteen met Hem over haar.” Ik weet niet wat de zieke van dit gesprek heeft meegekregen en hoe zij daarop heeft gereageerd. Als gelovige-van-vandaag met de kennis van vandaag begin je toch even met je ogen te knipperen. Je zult maar onderwerp zijn geweest van een gesprek met de Heere Jezus!  Kan je je iets beters/mooiers wensen?

Voor jou en mij

In de afgelopen dagen heb ik een paar keer over deze geschiedenis wat nagedacht. En ze kwam steeds dichter bij. God leidde mijn gedachte naar de woorden “Die ook voor ons pleit.” Dit zijn woorden uit Romeinen 8:34. Het hele vers luidt; ”Christus is het die gestorven is, ja wat meer is, Die ook opgewekt is, Die ook aan de rechterhand van God is, Die ook voor ons pleit.” Ja, het staat er echt. Christus pleit voor ons bij de Vader! Wij als gelovigen (gezamenlijk en individueel) staan permanent in de volle belangstelling van God de Zoon en God de Vader. Dat gaat volgens mij nog (veel) verder dan gespreksonderwerp zijn. Snap ik dit? Nee, maar het geloof aanbidt en buigt zich neer. Ik raad je sterk aan de hele perikoop (verzen 31 t/m 39) te lezen. Het is één grote opsomming van zegeningen, die ons als gelovigen ten deel vallen.

Gebed

Ik wil deze column afsluiten met een gebed dat in mijn hart opkomt:

Heere Jezus,
Ik heb zojuist over een onderwerp geschreven waar ik met mijn verstand niet bij kan.
Hoe kan het dat u voor al Uw kinderen de pleiter bent bij God Uw Vader? En toch wil ik dit geloven, omdat U, Uw Vader en Uw Woord betrouwbaar zijn.
Ik wil u danken uit de grond van mijn hart dat U dit ook voor mij wilt zijn. Wilt u mij hieraan herinneren op momenten als ik het moeilijk heb en vol ben met ‘waaroms’?
Ik bid dit niet alleen voor mijzelf, maar voor al Uw kinderen die in moeite, strijd en pijn verkeren. Dat Uw Geest hen er op zal wijzen dat U ook voor hen pleit bij God de Vader.
Wat een moment zal het zijn als geloven verandert in zien en we U zullen zien Die tijdens ons leven voor ons bij de Vader heeft gepleit.
Amen

Willem van Leiden
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Van de auteur verscheen het boek: Dan wil ik wel naar de hemel!
De columns in dit boek zijn in 2022 gepubliceerd op ChristelijkNieuws.nl.
ISBN 978-94-91888-10-6, 144 pagina’s, gebonden, prijs € 19,50
Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies