DOULOS verkocht aan Singaporeese zakenman

DOULOS, bekend als oudste passagiersschip ter wereld, werd donderdag 18 maart 2010 officieel overgedragen aan de zakenman Eric Saw.

Het is niet de eerste keer dat Saw, woonachtig in Singapore, kennis maakte met het unieke boekenschip. “Mijn gezin en ik kwamen vaker aan boord als de DOULOS naar Singapore kwam. Het is nooit, echt nooit bij ons opgekomen dat we op een dag de eigenaren van dit opmerkelijke, historische schip zouden zijn! We zien de hand van de Heer hierin en we bidden dat we waardig en trouw zullen zijn als beheerders.””

Saw: “Onder voorbehoud en goedkeuring door de verschillende instanties, zouden wij graag restaurants en cafes, een boekenwinkel en een conferentieruimte voor seminars, conferenties en themabruiloften willen opzetten”, zegt Saw. “We zouden het schip ook graag een rol zien spelen als maritiem museum waar rondleidingen worden gegeven. Verder zouden we een kleine Bijbelschool kunnen accommoderen. Eén ding dat we vooral willen preserveren, is die prachtige cultuur aan boord. Deze cultuur van liefde, vriendschap en broederschap is zo duidelijk wanneer iemand aan boord komt.”

Een verandering van naam zal er wellicht ook van komen. Saw werd in het bijzonder geleid tot het bijbelvers in Jesaja 49:6. “We willen haar graag DOULOS PHOS noemen in haar nieuwe rol van zowel ‘dienaar’ als ‘licht’.””

In de afgelopen 32 jaar, heeft DOULOS meer dan 21 miljoen mensen aan boord verwelkomd en bezocht het schip 603 havens in meer dan 104 landen. Gedurende die tijd heeft het vaartuig meer dan 350.000 nautische mijlen, zestien keer de wereld rond, gevaren. Sinds 1978 functioneerde het schip onder de vleugels van OM om kennis, hulp en hoop te brengen aan de miljoenen mensen in en rond de havens van de wereldsteden.

05-04-2010
Buitenland
https://www.operatiemobilisatie.nl”

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies