Amir Tsarfati over de oorlog van Ezechiël 38

In Ezechiël 38 (New American Standard Bible) staat: ‘Het woord van de HEERE kwam tot mij, zeggende: Mensenkind, richt uw blik op Gog van het land van Magog, de vorst van Rosh [Rusland], Mesech en Tubal, en profeteer tegen hem en zeg: Zo zegt de Heere HEERE: Zie, Ik ben tegen u’ (vs. 1-3). Dus God zegt tegen de vijanden die gaan komen: ‘Ik ben tegen jullie.’ Met andere woorden: het zal niet goed voor je aflopen, Gog, vorst van Rosh. Want: ‘Ik zal u omkeren en haken in uw kaken slaan en Ik zal u doen uittrekken met heel uw leger, paarden en ruiters’ (vs. 4).

En het zal niet alleen om deze vorst gaan, maar ook om Perzië, Ethiopië en Libië. Perzië is de Bijbelse naam van het huidige Iran. Bij Ethiopië gaat het waarschijnlijk om het huidige Soedan; dit is niet zeker, maar Soedan ligt in het gebied van Ethiopië. En verder nog Libië. Deze landen zullen samen met Gog optrekken. En verder nog Gomer met al zijn troepen en Beth-Togarma met al zijn troepen. Dit zijn de Bijbelse namen voor het huidige Turkije. Het zal om vele volken gaan (zie vs. 6).

Een hele formatie van naties

We zien op dit moment een hele formatie van naties die samenkomen voor een invasie in Israël. Dit is het begin van de coalitie van Ezechiël 38. Maar lees nu ook de rest van het hoofdstuk eens. Hoe zal het aflopen met deze coalitie? Iedereen zegt: o, die zal verslagen worden. Maar door wie? Door God!

Niet door Israël. Niet door de Israëlische premier, de Israëlische generaals, het Israëlische leger. Er staat zelfs geen enkele keer dat Israël zijn beste wapen zal inzetten en hen daarmee zal vernietigen. Nee, God zal moeten ingrijpen. En weet je wat het mooiste van alles is? God zal dat op een bovennatuurlijke manier doen. Dus niemand hoeft er ook meer enigszins aan te twijfelen wie de touwtjes in handen heeft. Aardbevingen, hagelstenen en zwavel – dit zijn geen wapens die Israël heeft ontwikkeld.

Vervulling is van Bijbelse profetieën?

Veel mensen vragen zich af of de huidige oorlog in Israël de vervulling is van Bijbelse profetieën. Deze oorlog kan de opmaat zijn naar veel profetische ontwikkelingen, maar er is één aspect waarvoor een duidelijk ‘Ja!’ geldt.

De last, het woord van de HEERE over Israël. De HEERE spreekt, Die de hemel uitspant, de aarde grondvest en de geest van de mens in zijn binnenste vormt. Zie, Ik ga Jeruzalem maken tot een bedwelmende beker voor alle volken rondom, ja, ook tegen Juda zal het gaan bij de belegering van Jeruzalem. Op die dag zal het gebeuren dat Ik Jeruzalem zal maken tot een steen die moeilijk te tillen is voor al de volken. Allen die hem optillen, zullen zichzelf zeker diepe sneden toebrengen, en al de volken van de aarde zullen zich tegen haar verzamelen.
– Zacharia 12:1-3

Deze profetie zal haar uiteindelijke vervulling krijgen tijdens de grote verdrukking, maar het staat buiten kijf dat Jeruzalem ook vandaag de dag al een zware, moeilijk te tillen steen is voor de wereld. Het gaat om een bedwelmende last en aan welke kant een natie ook staat, de wereld is bedwelmd door Jeruzalem

De laatste dagen zijn begonnen

De Bijbel maakt duidelijk dat de laatste dagen begonnen toen Jezus op aarde was (zie Hebr. 1:2), en als ze tweeduizend jaar geleden begonnen zijn, bevinden we ons op dit moment ongetwijfeld in de laatste seconden van de laatste dagen, nu we de wereld uiteen zien vallen terwijl Jeruzalem in het middelpunt van de wereld staat. 

Gericht op Jeruzalem

We zien niet alleen dat de wereld gericht is op Jeruzalem, maar ook dat de coalitie van de Ezechiël-oorlog zich vormt en dat drie van de vijf naties klaarstaan om vanuit het noorden aan te vallen. Rusland, Turkije en Iran hebben allemaal militaire uitrusting en troepen aan de noordelijke grens van Israël in Syrië. Libië en Soedan hebben een relatie met Rusland en Turkije en hangen dezelfde religieuze ideologie aan als Iran.

Het zal niet goed aflopen

Maar terwijl we dit allemaal bedenken, moeten we niet vergeten dat als deze huidige oorlog het pad is dat naar de oorlog van Ezechiël leidt, het niet goed zal aflopen voor hen die tegen Israël strijden.

En u, mensenkind, profeteer tegen Gog, en zeg: Zo zegt de Heere HEERE: Zie, Ik ben tegen u, Gog, vorst van Rosh [Rusland], Mesech en Tubal [Turkije]! Ik zal u omkeren, u meeslepen, u doen optrekken uit het uiterste noorden en u op de bergen van Israël brengen, maar Ik zal uw boog uit uw linkerhand slaan, en uw pijlen uit uw rechterhand doen vallen. Op de bergen van Israël zult u vallen, u en al uw troepen, en de volken die met u zijn [Iran, Libië en Soedan]. Ik heb u aan allerlei soorten roofvogels en aan de dieren van het veld tot voedsel gegeven. Op het open veld zult u vallen, want Ík heb het gesproken, spreekt de Heere HEERE. Ik zal vuur zenden in Magog [Turkije] en onder hen die onbezorgd de kustlanden bewonen. Dan zullen zij weten dat Ik de HEERE ben. Ik zal Mijn heilige Naam te midden van Mijn volk Israël bekendmaken en Mijn heilige Naam niet langer laten ontheiligen. Dan zullen de heidenvolken weten dat Ik de HEERE ben, de Heilige in Israël. Zie, het komt en zal gebeuren, spreekt de Heere HEERE. Dit is de dag waarover Ik gesproken heb.
– Ezechiël 39:1-8

Het uitverkoren volk van God

De Joden zijn het uitverkoren volk van God. Israël is het land dat God aan Zijn uitverkoren volk gegeven heeft. God verstrooide hen onder de naties vanwege hun rebellie en Hij bracht hen terug in het land omwille van Zijn heilige Naam en eer (Ezech. 36:22). Hij zal voor hen strijden. Hij zal de overwinning behalen en daarmee de eer. En de wereld zal weten dat Hij de Heere is. Het gaat gebeuren en de huidige gebeurtenissen zouden weleens de opmaat kunnen zijn.

Hoe dan ook is het duidelijk dat de tijd kort is. Het tijdperk van de gemeente nadert zijn einde en Jezus komt spoedig Zijn bruid halen.

En het einde van alle dingen is nabij; wees daarom bezonnen en nuchter in de gebeden. Maar heb voor alles vurige liefde voor elkaar, want de liefde zal een menigte van zonden bedekken.
– 1 Petrus 4:7-8

Het einde van alle dingen is nabij

Het is nu niet de tijd voor christenen om te ruziën over het tijdstip van de opname en of die er überhaupt komt. Het is tijd om te bidden voor de vrede van Jeruzalem en dat veel mensen tot geloof in Christus komen, want het einde van alle dingen is nabij.

Amen. Ja, kom, Heere Jezus!

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), en dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Vertaling en bewerking: Redactie christelijknieuws.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies