Gratis bier-actie ChristenUnie bij start carnaval in Venlo

ChristenUnie Limburg organiseert op zaterdag 11 november 2023 in Venlo een ‘gratis bier’-actie. Op die dag wordt in Limburg gestart met het carnaval, het feest van saamhorigheid en verbroedering.

Om de Venlonaren met een kleine portemonnee te helpen, zal de ChristenUnie op die dag in het centrum van Venlo gratis alcoholvrij bier schenken aan hen die vanwege financiële redenen niet kunnen deelnemen aan de carnavalsactiviteiten. Bonnen hiervoor worden vooraf verspreid binnen de doelgroep. De partij hoopt dat mede door deze actie nog meer mensen mee kunnen en willen doen aan de festiviteiten.

Strijden tegen armoede

Initiatiefnemer is de Venlose diaken Arjan Langen, kandidaat-kamerlid namens de ChristenUnie en tevens fervent carnavalsvierder: “De ChristenUnie wil rust brengen in het huishoudboekje en zal altijd strijden tegen armoede. We weten dat steeds meer mensen moeite hebben om rond te komen, laat staan dat ze financiële middelen hebben om carnaval te gaan vieren. Met deze actie willen we hen wat tegemoetkomen in de hoop dat ze de start van de vastelaovend met vele andere Venlonaren kunnen meevieren.”

Limburg

Met deze actie wil de ChristenUnie ook aandacht vragen voor de groeiende financiële en sociale armoede in Limburg. “Eén op zeven inwoners van Limburg heeft een inkomen onder de Europese armoedegrens”, weet Ingeborg Dijkstra uit Maastricht, eveneens kandidaat-kamerlid namens de ChristenUnie. ”Als we geen aanvullende maatregelen nemen, dan groeit dit aantal de komende jaren.”

Carnavalsfeest

De partij hoopt daarnaast dat de actie bijdraagt aan een nog inclusiever carnavalsfeest. “De ChristenUnie gelooft in de samenleving en bouwt graag aan zorgzame gemeenschappen waarin we allemaal wat meer omzien naar elkaar”, aldus Langen. “Carnaval is bij uitstek hét feest van en voor de Limburgse gemeenschap. Natuurlijk staan lol en plezier tijdens carnaval centraal, maar zeker ook de verbroedering, diversiteit en saamhorigheid. Een feest waar iedereen aan mee zou moeten kunnen doen, niemand uitgezonderd.”

Meer informatie: www.christenunie.nl
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Auteur: Tim Kuijsten

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies