Op zoek naar geluk

Ieder mens is op zoek naar geluk. Dat ligt in de natuur van de mens. Toch heeft ieder mens veel verdriet en dat is in strijd met onze natuur. Het is een raadsel waar velen niet uitkomen. Wat is geluk? Het lijkt wel of echt geluk niet te grijpen is. Veel mensen die proberen gelukkig te worden, komen op een goede (of kwade) dag tot de ontdekking dat zij diep ongelukkig zijn.

Het geluk lijkt op een prachtig gekleurde zeepbel. Zolang je ernaar kijkt, lijkt het prachtig, maar als je er een vinger naar uitsteekt, spat het uiteen.

Alleen het christendom geeft het antwoord op de vraag naar geluk. Het doel van ons leven is niet gelukkig te zijn en daardoor God te dienen. Als we dit denken, dan vinden we geen geluk en dan vinden we God ook niet. Dan vinden we alleen onszelf. We moeten bedenken dat kleren, eten, drinken, rijkdom en eer alleen maar bijzaken zijn. Het belangrijkste is het kennen van de Heer Jezus. Hij alleen is de weg naar echt geluk.

Een oud kinderliedje zeg: ‘Zoek je naar waar geluk, stralend geluk? Laat Jezus dan toe in je hart’. Wanneer we dit gedaan hebben, dan zijn we pas echt gelukkig en zijn we in staat God te dienen.

07-04-2010
132
https://www.christelijknieuws.nl/Piet-Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies