Vrouwencongres christennetwerk|gmv

In het Gelderse Lunteren bezochten ruim zeventig vrouwen het Congres voor vrouwen van christennetwerk|gmv. Het thema was ‘Genieten’, en dat hebben ze gedaan. Foto: Elisabeth Ismaïl.

Spreker ds. Gert Hutten vulde het ochtendprogramma: “Genieten begint bij God. Je kunt allerlei lijstjes opstellen om meer te genieten, zoals tijd voor jezelf nemen, prioriteiten stellen, bewust stilstaan bij dingen. Deze ´Libelle-lijstjes’ kennen we allemaal wel, maar of je geniet hangt uiteindelijk af van hoe je naar God kijkt: God geeft en jij mag ontvangen.”

Lyzanne Kuipers (38) bezocht het Congres voor het eerst: “De boodschap was erg mooi. Vaak vergeten we door de hectiek van het leven dat we mogen leven van Gods liefde. En dat Hij ons eerst liefde geeft, voordat we het aan Hem terug hoeven te geven.”

Een uitgelaten Maartje Wieten (71) bezocht het Congres voor de zestiende keer: “Ik heb alle zestien keer genoten. Het is zo leuk. En ook dit keer, een frisse actuele spreker met een voortreffelijke lezing. Zo geweldig dat je een kind van God mag zijn. Ik kan geen dag leven zonder te weten dat ik een Christuskind ben. De nieuwe opzet vind ik ook goed. Vroeger waren er alleen oma’s, nu lopen er heel veel leuke jonge grieten van dertig, veertig jaar rond.”

De middag was gevuld met verschillende workshops rondom genieten. Lyzanne Kuipers: “Ik kwam naar het Congres voor de workshop ‘Balans met Benedictus’. En het sprak me ook erg aan. Daarin dezelfde basis als de spreker en ook typische Benedictijnse dingen als ritme, aandacht voor rituelen en tevreden zijn met jezelf.”

Vakbond christennetwerk|gmv organiseert het Congres, om vrouwen te ondersteunen in hun (vrijwilligers)werk. Met een grote groep vrouwen een dag stil staan bij een onderwerp dat de moeite waard is. Dit jaar dus het thema Genieten.

Binnenkort komen er een verslag, foto’s en een video van het Congres op onze website beschikbaar, www.cgmv.nl.

10-04-2010
Samenleving
https://www.cgmv.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies