Rebecca St. James naar festival316

FESTIVAL316 is een muziekfestival voor Noord-Nederland dat wordt georganiseerd door de stichting Unite in Christ. Het festival wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Vanuit binnen- en buitenland worden de bekende christelijke bands geboekt. Onder hen: Rebekka St. James.

U.I.C: Unite in Christ. Unite betekent letterlijk: Verenigen. Ons doel: om ons met elkaar in Christus te verenigen. Met elkaar betekent: vrijgemaakten, gereformeerden, hervormden, baptisten, kortom: alle christenen! Daarnaast willen we ook onze deuren wagenwijd open zetten voor niet-christenen. Ons doel is om uiteindelijk eensgezind en voortdurend herenigd te zijn in onze Here Jezus Christus, oftewel: United In Christ!!!

Wat willen wij?

Wij willen jeugd en ouderen met verschillende kerkelijke achtergronden bijeen brengen. Natuurlijk tijdens de avond zelf in de FESTIVAL316 tent. En ook door samen als commissie, met leden uit verschillende kerkelijke stromingen dit evenement te organiseren. Na de kerkscheuring in de jaren 40 is samenwerken erg moeilijk geworden. Wij vinden de verdeeldheid van de kerken erg jammer. Doormiddel van deze avond proberen wij gehoor te geven aan de boodschap van Paulus aan de Filippenzen.

“Maak mij dan volmaakt gelukkig door eensgezind te zijn, één in liefde, één in streven, één van geest.”” Filippenzen 2: 2

En ook Jezus spreekt over eenheid:

“”Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals U in mij bent en ik in U, laat hen zo ook in ons zijn, opdat de wereld gelooft dat U Mij hebt gezonden.”” Johannes 17:21

Unite in Christ!!

Wij willen jeugd en ouderen enthousiast maken voor Jezus. Randkerkelijke en buitenkerkelijke jeugd en ouderen laten zien hoe mooi geloven is. We willen een avond organiseren in een grote tent waar ook het Oerrockfestival wordt gehouden. Veel bekende bands, uit zowel binnen- als buitenland, treden hier op. Onze muziekkeuze gaat uit naar eigentijdse Christelijke muziek. Wij willen de jongeren en ouderen door deze avond kennis laten maken met populaire christelijke muziek. We merken dat de opkomst hiervan ook in deze omgeving zijn positieve uitwerking heeft. Christelijke bands hebben vaak een duidelijke boodschap: We mogen als christenen radicaal voor Jezus kiezen!

Wij laten zien dat wij met hetzelfde genre muziek God kunnen loven en prijzen!

De grote tent zorgt voor een lage drempel voor de jongeren en ouderen uit de buurt. Het is bekend terrein door het jaarlijkse gehouden Oerrock festival.

De jongeren en ouderen komen hier gemakkelijker binnen. Ze hebben niet het gevoel dat je ergens bij moet horen voordat je binnen mag komen. We willen ze een gevoel geven dat ze welkom zijn. Iedereen is vrij om te komen!

“”Laat de Geest u vervullen en zing met elkaar psalmen, hymnen en liederen die de Geest u ingeeft. Zing en jubel met heel uw hart voor de Heer en dank God, die uw Vader is, altijd voor alles in de naam van onze Heer Jezus Christus.””

Het vervolg:

Naast het muzikale programma bieden wij ook persoonlijke nazorg. Er is ruimte voor gesprekken en gebed door en met jongeren. Daarnaast is er een link naar de verschillende jeugddiensten in de omgeving.

“”Opdat in de naam van Jezus elke knie zich zal buigen, in de hemel , op de aarde en onder de aarde, en elke tong zal belijden: ‘Jezus Christus is Heer,’ tot eer van God, de Vader”” (Filippenzen 2: 10 en 11).

Hoe werken wij?

Zoals Jezus, die ongemerkt met de Emmaüsgangers mee loopt en zich verdiept in hun leven, zo spiegelen wij ons aan het Oerrock festival. Wij sluiten als het ware aan bij het Oerrock festival. Dat is onze kracht. Wij willen naast de jeugd en ouderen van nu gaan staan, om door middel van muziek, gebed en mooie gesprekken, Jezus te laten zien!

“”Maar u bent een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van Hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar Zijn wonderbaarlijke licht”” (1 Petrus 2: 9).

Jesus in action!!!

Naast de avond in de FESTIVAL316 tent willen we een vrijwilligersdag organiseren. Doen we een oproep en verzamelen naar aanleiding daarvan een lijst met vrijwilligers.

Intussen stellen wij een actielijst op met allerlei klussen in en om Ureterp en Frieschepalen.

Zoals auto’s wassen, oude mensen bezoeken, gras maaien, afval verzamelen, verven, etc.

Kortom

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies