Act Positive daagt jongeren uit met een tagwedstrijd

Op zaterdag 1 mei a.s. lanceert Act Positive op het event Soul Survivor een tagwedstrijd voor jongeren. Met de wedstrijd wil Act Positive jongeren uitdagen om op originele plaatsen in Nederland stickers te plakken met de oproep ‘Act Positive’ en hiervan een foto te maken.

Doel: samen met de jongeren aandacht vragen voor de strijd tegen hiv/aids. De origineelste inzendingen maken kans op een iPod touch of een van de vijf iPod shuffles. De actie duurt tot en met 15 juni.    
 


Het idee van een ‘tagwedstrijd’ is afgeleid van het Engelse woord tag: een sleutelwoord waarmee je op internet aangeeft waar een tekst of afbeelding over gaat. Hoe vaker de tag online wordt gebruikt, des te opvallender het sleutelwoord wordt weergegeven en des te makkelijker het onderwerp wordt gevonden. Ditzelfde effect hoopt Act Positive ook te bereiken met de tagwedstrijd.

Door massaal stickers te plakken op originele plaatsen wordt de zichtbaarheid van de campagne vergroot en kunnen meer mensen betrokken raken bij de strijd tegen Aids. De wedstrijd start officieel a.s. zaterdag op Soul Survivor en zal daarna op diverse andere evenementen onder de aandacht worden gebracht. Ook is het mogelijk om de speciale wedstrijdsticker aan te vragen via www.actpositive.nl. Op 15 juni worden de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt.

Handtekeningenactie
Act Positive is een bewustwordingscampagne voor Europese jongeren over HIV/Aids in ontwikkelingslanden. Act Positive wil in drie jaar tijd 250.000 jongeren informeren over HIV/Aids en hen activeren in de strijd tegen Aids, onder meer via een handtekeningenactie. Zo wil Act Positive voor het eind van dit jaar 100.000 handtekeningen van jongeren overhandigen aan de Europese Unie.

De campagne Act Positive duurt tot 31 december 2010 en is een initiatief van de christelijke ontwikkelingsorganisaties Woord en Daad, Tear en ZOA-Vluchtelingenzorg, Kindernothilfe (Duitsland) en HIV/Aids-bewustwordingsorganisatie ACET (Slowakijke).

29-04-2010
Jongeren
https://www.actpositive.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies