Actie voor moeders en baby’s in Zuid-Amerika

Compassion en de Werkgroep Christelijke Kinderboeken slaan in 2010 de handen ineen om zwangere vrouwen, moeders en pasgeboren kinderen in Zuid-Amerika te helpen.

Veel kinderen worden er geboren in extreme armoede. Zij krijgen niet de start die ze in het leven nodig hebben om op te groeien tot gezonde volwassenen. Daarom kunnen basis- en zondagscholen tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand 2010 geld voor deze moeders en kinderen inzamelen. De Kinderboekenmaand wordt gehouden van 25 september tot en met 30 oktober. De actie loopt nog door tot 1 juni 2011.

Dagelijks overlijden er wereldwijd ongeveer 21.000 kinderen door oorzaken die te voorkomen zijn (zoals ondervoeding en diarree). Het Child Survival Programma van Compassion is een programma dat zich erop richt zwangere vrouwen, moeders en pasgeboren baby’s in de eerste jaren van hun leven te ondersteunen.

Omvlee: “Als moeder van twee kinderen vind ik het heel belangrijk om kinderen thuis en op school te vertellen dat zij van betekenis kunnen zijn voor de armen. Speciaal tijdens de kinderboekenmaand zet dit actiepakket aan om op een aansprekende en vormende wijze kinderen bewust te maken van de armoede in de wereld. Ik hoop dat veel gezinnen, scholen en kerken aan deze actie mee gaan doen.” Kinderen in Nederland sparen voor verjaardagkaarsjes. Ieder kaarsje staat voor een specifiek bedrag waarmee zwangere vrouwen, moeders en baby’s in Zuid-Amerika worden ondersteund via Compassion. Aan het eind van de actieperiode kan elke klas een verjaardagsfeest organiseren waarin duidelijk wordt hoeveel kinderen ze hebben kunnen helpen.

De opbrengst van de verjaardagsactie komt ten goede aan het Child Survival Program van Compassion. Via dit project worden arme zwangere moeders, vaders en kinderen van 0-5 jaar in Zuid-Amerika nauw begeleid vanuit een lokale kerk. De eerste levensjaren zijn de jaren waarin kinderen het meest vatbaar zijn voor ziektes en ondervoeding en die van cruciaal belang zijn voor de algehele ontwikkeling van de kinderen. Het Child Survival Program geeft voorlichting aan de ouders/verzorgers met betrekking tot zaken als groei, borstvoeding, inentingen, gezonde voeding en geboortebeperking. Daarnaast grijpt de organisatie indien nodig in op het gebied van de gezondheid, voeding en motorische, cognitieve, sociale en geestelijke ontwikkeling van de kinderen.

Compassion ontwikkelt voor deze actie een kant-en-klaar actiepakket. Het pakket is aan te vragen via: info@compassion.nl. Meer informatie over de actie via www.compassion.nl/verjaardag en www.christelijkekinderboeken.nl

06-07-2010
Buitenland
https://www.christelijkekinderboeken.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies