Met duizenden samen zingen in De Kuip


Maarten Wassink, dirigent van de Choir Company is volop bezig met de voorbereidingen van een mega-gospel-event dat volgend jaar in De Kuip in Rotterdam zal plaatsvinden. Maarten: ‘Natuurlijk is het geweldig om te dromen, maar je zult begrijpen dat onze plannen alleen te verwezenlijken zijn als vele anderen zich bij ons aansluiten.’

We dagen je dan ook van harte uit om in actie te komen en anderen te vertellen over dit initiatief. Wat zou het geweldig zijn als we op 25 juni 2011 “De Kuip” met elkaar kunnen vullen: duizenden zangers, zangeressen, instrumentalisten, bezoekers, en natuurlijk een hele rij bijzondere gasten.

Allereerst willen we alle gospelkoren, jongerenkoren, muziekgroepen, etc. in Nederland van harte uitnodigen om zich aan te sluiten en mee te zingen in “De Kuip”. Dit is op zichzelf natuurlijk al een geweldig avontuur, maar we doen ons uiterste best om het voor alle koren zo aantrekkelijk mogelijk te maken om mee te doen.

Wij zorgen ervoor dat je alle benodigde materialen krijgt zodat je je eigen repetitieschema kunt maken. We kiezen er bewust voor om het repertoire dusdanig samen te stellen dat de liederen in 3 à 4 repetities in te studeren zijn zodat je deelname niet ten koste gaat van het instuderen van eigen repertoire en eigen optredens en concerten. Daarnaast krijgt elke deelnemer toegang tot het “backstage” gedeelte van onze website waar van alle liederen een sopraan/alt/tenor/bas splittrack te vinden is. Op deze track is je eigen partij duidelijk te horen zodat je de partijen zelf al voor een groot deel thuis kunt instuderen. Natuurlijk is het mogelijk om de liederen, ook na je medewerking aan het concert in “De Kuip”, te blijven zingen.

In principe is hiermee het plaatje compleet en kun je aan de slag. Toch willen we je hierbij uitdagen om nog een paar stappen verder te gaan. Wat hier volgt is geheel vrijblijvend, maar wellicht toch een geweldige uitdaging om lekker mee verder te gaan.

Wij denken dat er heel veel zangers en zangeressen in het land zijn die graag mee willen doen, maar geen lid zijn van een koor. Het zou geweldig zijn als een heleboel deelnemende koren hun deuren voor hen open zouden zetten zodat ze zich op projectbasis bij jouw koor aan kunnen sluiten. In het verleden heb ik met mijn eigen koren verschillende keren van dit soort kortlopende projecten gedaan. Bij een recent project hadden we zo’n 40 extra deelnemers waarvan er uiteindelijk 17 besloten om te blijven. Wellicht is het ook voor jullie een geweldige gelegenheid om nieuwe koorleden te werven.

Praktisch: Bij de definitieve aanmelding van je koor kun je op het aanmeldingsformulier aangeven of zangers en zangeressen van buitenaf bij jullie terecht kunnen. Wij zorgen ervoor dat de naam van je koor, oefenlocatie, de door jullie zelf gekozen oefendata, repetitietijden, etc. op onze website komen zodat belangstellenden zich kunnen melden.

We snappen heel goed dat elk koor een heel eigen geluid en een eigen manier van werken heeft. Elk koor is anders en juist die veelkleurigheid maakt het Nederlandse koorlandschap zo geweldig uniek. Wij willen je uitdagen om met je koor, en eventuele deelnemende zangers en zangeressen van buitenaf (zie II) naast je deelname in “De Kuip” ook nog een eigen concert te organiseren in je woonplaats. Op die manier kun je je als koor op geheel eigen wijze presenteren en je deelname ook plaatselijk op muzikale manier onder de aandacht brengen.

18-07-2010
Muziek
https://www.preez.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies