Tear en World Servants slaan handen ineen

Een groep christenen uit Nederland én Kenia begint morgen aan Kenia Indepth. Dit is de eerste reis die ontwikkelingsorganisatie Tear en bouwreisorganisatie World Servants samen organiseren. Kenia Indepth is meer dan alleen ontwikkelingsprojecten bezoeken of vrijwilligerswerk doen.

Het is een unieke combinatie van ontmoeten, luisteren, leren en doen. “Ik hoop dat ik veel te weten kom over hoe de mensen in Kenia leven””, vertelt deelnemer Halbe Bergsma. “”En dat ik daar ook in mijn eigen leven en eigen omgeving iets mee kan doen.””

De Indepth-deelnemers bezoeken onder andere het gebied van de Maasai en de sloppenwijken van Nairobi. Ze krijgen workshops van gerenommeerde Keniase docenten over hun land, armoede en ontwikkelingssamenwerking. Ze onderzoeken wat de Bijbel zegt over armoede en onrecht, hun rol daarin als christenen en de kracht van de kerk. En ze zien wat Tear en haar partners doen om mensen te helpen hun situatie te verbeteren. De deelnemers steken bij verschillende hulpprojecten ook zelf de handen uit de mouwen. Zo werken ze samen met de lokale bevolking aan een ‘clean up’ in de sloppen.

Het bezoek aan het Tear United project in de sloppen van Nairobi neemt een bijzondere plek in. In Nairobi ontmoeten de Indepth deelnemers het lokale camerateam en de hoofdpersonen van Tear United. Via de website van Tear United kunnen mensen in Nederland het leven in onder andere deze sloppenwijk online volgen. De mensen die daar wonen vertellen zélf hun verhaal. Via weblogs, foto’s en filmpjes die door henzelf gemaakt zijn, delen ze hun ervaringen op www.tearunited.nl

Kenia Indepth is een reis van Tear en World Servants in samenwerking met LISP Kenia. Directeur Marnix Niemeijer van Tear: “”World Servants en Tear zoeken naar mogelijkheden om samen met lokale kerken en organisaties In Nederland en in het Zuiden te werken aan bewustwording en ontwikkeling. Kenia Indepth is daar een mooi voorbeeld van””. Directeur Els Nijman van World Servants voegt daaraan toe: “”Met al die organisaties samen kunnen we een sterke beweging veroorzaken. Dit met als doel mensen bewust maken van onze verantwoordelijkheid om te werken aan een rechtvaardiger wereld. Een wereld waarin dienstbaarheid aan anderen vanzelfsprekend is””. Met Kenia Indepth geven de organisaties christenen uit Nederland én Kenia de kans om te ontdekken wat hun bijdrage daaraan kan zijn.

22-07-2010
Buitenland
https://www.tear.nl/indepth”

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies