Ambassadeur Israël Modi Ephraim: Zo moeilijk als nu was het nooit

Het is op dit moment misschien wel één van de lastigste banen ter wereld. Ambassadeur van Israël zijn. Zeker tijdens de oorlog tussen Israël en Hamas. Hoe kun je verbinden in een tijd waarin er zoveel polarisatie is rondom Israël? Aan tafel de ambassadeur van Israël in Nederland, Modi Ephraim.

Ambassadeur Modi Ephraim

Ambassadeur Modi Ephraim is positief verrast hoe een grote groep christenen in Nederland zich onvermoeibaar inzet voor Israël. Hij sprak zijn grote waardering hiervoor uit, en benadrukte de noodzaak ervan. Zelf verwacht hij dat de boycot van Israël zal toenemen, en daarom is het extra belangrijk om hierop een goed weerwoord te hebben. Dat is één van de zaken waar Ephraim zich de komende vier jaar voor hoopt in te zetten.

Voordat hij neerstreek in Nederland was Ephraim onder meer actief als ambassadeur in Peru. Naar eigen zeggen diende hij nog niet eerder in een koud land. Het ontvangst in Nijkerk heeft Ephraim echter als hartverwarmend ervaren. Modi Ephraim volgt de naar India vertrokken Naor Gilon op.

Over stichting Christenen voor Israël 

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube
Christenen voor Israël
Blijf betrokken: cvi.nl/actueel

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies