Family7 – Meerdere landen, waaronder Nederland, hebben per direct het geld naar de UNRWA gestopt. Medewerkers van de Palestijnse VN organisatie worden verdacht van betrokkenheid bij Hamas en de aanvallen van 7 oktober vorig jaar.
Yochanan Visser van Christenen voor Israël schrijft:
Het schandaal rond het VN orgaan UNRWA verdiept zich. Het heeft ertoe geleid dat een reeks van landen hun donaties aan de in 1949 opgerichte hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen hebben opgeschort. Dit nadat UNRWA moest bekennen dat tenminste twaalf van zijn medewerkers actief betrokken waren bij de genocide van 7 oktober.
De Amerikaanse krant The New York Times onthulde vandaag dat UNRWA werknemers Israëli’s hadden gekidnapt en het lichaam van een dode soldaat naar Gaza hadden meegenomen. Een maatschappelijk werker van UNRWA uit Nuseirat nam deze dode soldaat mee naar Gaza en was verantwoordelijk voor de distributie van ammunitie en het wagenpark dat werd gebruikt tijdens de pogrom.
Kibboets Be’eri
Een andere UNRWA medewerker nam deel aan het bloedbad op kibboets Be’eri, waar 97 mensen werden vermoord. De Amerikaanse krant baseerde zijn rapport op officiële documenten van de regering van de Verenigd Staten. Een derde medewerker, die op een UNRWA school in Khan Younis werkte, was samen met zijn zoon verantwoordelijk voor de ontvoering van een Israëlische vrouw. Volgens de Amerikaanse documenten waren 10 UNRWA medewerkers die op 7/10 deelnamen aan de pogrom lid van Hamas en één van Palestijnse Islamitische Jihad.
TV kanaal 13 in Israël rapporteerde op zondag dat twee vrijgelaten gijzelaars hadden getuigd dat zij werden vastgehouden in de huizen van UNRWA medewerkers. Volgens Israëlische inlichtingenexperts is één op de tien UNRWA werknemers in Gaza lid van de plaatselijke terreurbewegingen. Het gaat om 1.200 werknemers.
13 landen zetten subsidie stop
In totaal dertien landen, inclusief Nederland, hebben nu besloten om hun donaties aan UNRWA op te schorten. Japan, Duitsland en Oostenrijk waren de twee laatste landen die zich aansloten bij andere uitsluitende Westerse landen, waaronder de VS, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.
De VS zijn de belangrijkste donor van UNRWA met een jaarlijkse bijdrage van bijna 344 miljoen dollar. Duitsland was goed voor een jaarlijkse donatie van 202 miljoen dollar en Nederland droeg bij 22 miljoen dollar bij aan het budget van de VN organisatie. UNRWA werd indertijd opgericht om de circa 700.000 Palestijnse ontheemden op te vangen in kampen in Judea en Samaria, Gaza, Libanon, Syrië en Jordanië. In tegenstelling tot het beleid van de andere VN vluchtelingenorganisatie UNHCR, dat vluchtelingen binnen een paar jaar weet onder te brengen in derde landen, heeft UNRWA het Palestijnse vluchtelingenprobleem alleen maar verlengd door alle nakomelingen van de oorspronkelijke 700.000 ook de vluchtelingenstatus te geven. Een simpele digitale aanmelding voor vluchtelingenstatus geeft de Palestijnse Arabieren bijna automatisch recht op hulp van UNRWA.
Meer over Christenen voor Israël
Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.
Web: www.cvi.nl
Meer over Family7
Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender met programma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil de zender een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren. Sinds 2005 is het dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het doel: Nederland bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Ze zenden televisieprogramma’s uit via hun website en op de Nederlandse televisie. Het bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens Family7.
Beeld: Videostill YouTube
Web: www.family7.nl