Live concert in Ommen met Nederlandse gospelartiesten

Verschillende gospelartiesten slaan de handen ineen voor een nieuw initiatief: het ‘EdenMuziek live concert’. Samen met het platenlabel EdenMuziek hebben ze een Nederlandstalige concerttour georganiseerd. Op het programma staan op dit moment de volgende locaties: Ommen, Emmeloord en Almelo. De volgende artiesten werken mee: Paulina Zoetebier, Talitha Nawijn en Eddy & Jennifer.

Tijdens een avondvullend programma waarin verschillende Nederlandstalige gospelartiesten hun repertoire brengen, kan het publiek genieten van eerlijke gospel van eigen bodem. Een avond vol zelfgeschreven nummers, eigen muziek, en bijzondere verhalen. Voor de concerttour is een speciale website opgezet waar alle info te vinden is en kaartjes te bestellen zijn: www.edenmuziek.nl/concert. Het eerste concert van deze tour wordt gehouden op zaterdag 18 september in de Gereformeerde Kerk De Kern aan de Bouwstraat Ommen.

Paulina Zoetebier

‘Muziek is een geweldig middel om mensen te bereiken. Ik presenteer tijdens het concert verschillende nummers van mijn debuut album Trots op jou waar ik met veel passie aan heb gewerkt. Rustige ballads worden afgewisseld met stevige nummers in een geheel eigen sound.’

Paulina schreef de nummers en veel van de muziek zelf. De teksten komen diep uit haar hart. Ze is gedreven om mensen te vertellen over Gods wonderlijke liefde voor hen.

Paulina was ongeveer twaalf jaar oud was toen ze ontdekte dat zingen helemaal bij haar paste. Paulina: ‘Zingen is ons met de paplepel ingegoten thuis, maar op deze leeftijd begon ik echt zelf liedjes te schrijven die ik dan begeleidde met mijn gitaar. Ik vond het heerlijk om te doen en pakte mijn gitaar te pas en te onpas.

Haar hobby is later uitgegroeid tot veel meer. Ze zingt op jeugddiensten, vrouwenochtenden, multiculturele jongerenkampen, praisediensten, congressen, bijzondere kerkdiensten, bruiloften, diensten op scholen en tijdens evangelisatieprojecten en ze is aanbiddingsleider in haar kerk.

Talitha Nawijn

De in Zwolle woonachtige Talitha is een muzikale duizendpoot. We horen voor het eerst van haar rond 1992 als ze de eerste prijs wint in de EO-talentenjacht en daarna samen met twee studiegenoten de vocalgroep Peper opricht. Ze wordt in deze tijd ook gevraagd om bij de Ronduit Praise Band te komen zingen, waarvan ze zeven jaar deel zal uitmaken. Een poosje later wordt ze de leadzangeres van de klezmerband Mazzeltov, waarmee ze ook zeven jaar optreedt. Nu kom je haar naam tegen op diverse gospelproducties, als lead vocal, backing vocal, dirigent of vocal coach.

Ruim zeven jaar was ze dirigente van de blackgospelformatie Inside Out, ook werkte ze mee aan het project Woman Worship van de Evangelische Omroep. Ze geeft zangles, zangworkshops en black-gospelworkshops. Verder is ze zangleidster bij de evangelische gemeente VEZ in Zwolle. Talitha’s werk was vele jaren ondersteunend, dienstbaar op de achtergrond. In 2009 verscheen haar eerste soloalbum onder de titel Raak.

Eddy & Jennifer

De originele zelfgemaakte Nederlandse gospels van dit duo zetten je aan het denken. Opvallend zijn de prachtige warme vocals van Eddy en Jennifer van Braam. Eddy was arrangeur van de bekende gospelgroep The Burning Candles en leadzanger van de gospelformatie Thesis. Op dit moment is hij vocal-coach van een aantal interkerkelijke jongerenkoren. Al zes jaar zingt hij met Jennifer eigengemaakte gospels met als begeleiding piano en/of tracks.

In de zomer van 2007 verscheen een vernieuwde cd van dit duo: Hij wil dat je gaat. Eind vorig jaar verscheen hun album Alles wat ik wens. Als je een nummer van dit duo hebt beluisterd, heb je een probleem… de melodie blijft eindeloos hangen; die kun je niet meer vergeten.

02-09-2010
Muziek
https://www.edenmuziek.nl/concert

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies