Talitha Nawijn naar Leeuwarden

Talitha Nawijn komt met haar band naar gemeente Uitzicht te Leeuwarden, Archipelweg 222 voor een bijzonder luister – en meezing concert. Het concert vindt plaats op zaterdag 25 september. In mei 2009 kwam de eerste CD van Talitha uit: ‘RAAK’. Zelf zegt Talitha daarover: Het zijn liederen over onderwerpen die mezelf raken in stijlen die dichtbij me staan: pop en jazz.

De wens van Talitha is dat God de liederen als pijlen op zijn boog gebruikt en daarmee doel treft. In de vaste en liefdevolle hand van God zul je het leven LEVEN waarvoor je geboren bent. Er zijn veel dingen die dit kunnen belemmeren. Tijdens een ‘vrouwen in vrijheid avond , die sinds 2006 gehouden worden in Uitzicht werd er geluisterd naar het nummer; mooi . Het thema van de avond was; zelfaanvaarding. Het lied beschrijft een herkenbaar dilemma: al zeggen stemmen keer op keer, doe het beter, doe nog meer…. Met het refrein er steeds tussendoor: je bent mooi zoals je bent!

Het maakt een enorm verschil als je vanuit deze geestelijke vrijheid kunt leven, aldus Tanke Corsel (psycholoog/mediator en coach) die dit groeiende vrouwenwerk heeft opgezet en begeleidt. Het is haar passie en roeping om vrouwen te helpen te durven leven en zich te ontwikkelen naar hun aard. De samenleving is de laatste halve eeuw enorm veranderd en daar mogen / moeten wij als volwassen christenvrouwen een antwoord op hebben. We moeten niet als een bange haas in ons hol kruipen. Dan zijn we geen getuigenis van de vrijheid die Christus geeft. Daar zijn ze in Uitzicht mee aan het werk.

Talitha is trouwens een muzikale duizendpoot. We horen voor het eerst van haar rond 1992 als ze de eerste prijs wint in de EO-talentenjacht en daarna samen met twee studiegenoten van het conservatorium de vocalgroep ‘Peper’ opricht. Ze wordt in deze tijd ook gevraagd om bij de Ronduit Praise Band te komen zingen, waarvan ze 7 jaar deel uit zal maken. Even later wordt ze de leadzangeres van de klezmerband Mazzeltov, waarmee ze ook 7 jaar optreedt. 

Ruim zeven jaar was ze dirigente van de blackgospelformatie ‘Inside Out’. Daarnaast werkte ze mee aan het project Woman Worship van de Evangelische Omroep.

17-09-2010
Muziek
https://www.talithanawijn.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies