Nederlandse variant van homecoming van start

Op 25 september, 2 oktober en 16 oktober vinden er homecoming concerten plaats in 3 bekende theaters in het noorden van het land. In Noord Nederland is een groep enthousiaste organisatoren, vrijwilligers, zangers, zangeressen en musici ontstaan met warme gevoelens voor de Home Coming.

Zij zijn geïnspireerd door de manier waarop Bill en Gloria Gaither uit Amerika deze Southern Gospel, zang en muziek, ten gehore brengen.

Het jaar 1910 wordt wel gezien als het geboortejaar van de Southern gospel. De oorspronkelijke southern gospelkwartetten bestonden uit vier mannen in een tenor-lead-bariton-bas-setting. Zij zongen vooral a capella, later kwamen daar ook begeleidingsinstrumenten bij.

Tegenwoordig is dit genre niet meer voorbehouden aan kwartetten. De stijl van muziek en de meerstemmige zangstijl (close harmony) worden ook door trio’s en duo’s uitgevoerd.

In 1991 startte Bill Gaither zijn Homecoming-activiteiten, waarin de Southern gospel een groot aandeel heeft. Het waren vooral de Home Coming-tours die de muziek meer naar Europa brachten. Zo is in de afgelopen jaren ook deze muziek in Nederland ten gehore gebracht.

In Noord Nederland is een groep enthousiaste organisatoren, vrijwilligers, zangers, zangeressen en musici ontstaan met warme gevoelens voor de Home Coming. Zij zijn geïnspireerd door de manier waarop Bill en Gloria Gaither uit Amerika deze Southern Gospel, zang en muziek, ten gehore brengen.

U bent van harte welkom op de Home Coming-concerten, die dit jaar in een prachtig decor in country-style zullen plaatsvinden

Zaterdag 25 september wordt het eerste concert in het het Geert Teis te Stadskanaal gehouden en vervolgens op 2 oktober in de Muzeval in Emmen en als laatste het concert op 16 oktober in de Tamboer te Hoogeveen. De concerten worden gepresenteerd door Marleen Samplonius-Ottens.

Het beloven fantastische concerten te worden met medewerking van vele groepen.

Tijdens een van de concerten worden er opnames gemaakt door tv zender Family 7.

17-09-2010
Muziek
https://www.homecomingnl.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies