Liesbeth van Binsbergen ontvangt kinderboekenprijs

Op de Lees & Luisterbeurs, zaterdag 25 september, in de Reehorst te Ede werd de christelijke kinderboekenprijs Het Hoogste Woord uitgereikt aan Liesbeth van Binsbergen, auteur van Kom niet dichterbij.

© foto christelijknieuws.nl – 2010

Liesbeth van Binsbergen, auteur van Kom niet dichterbij, is dit jaar de winnaar van Het Hoogste Woord. Dit is de prijs voor het beste christelijke kinderboek van het afgelopen jaar. Deze prijs werd zaterdag 25 september 2010 uitgereikt tijdens de Lees & Luisterbeurs in De Reehorst te Ede.

De jury Het Hoogste Woord koos Kom niet dichterbij van Liesbeth van Binsbergen (uitgeverij Columbus) als winnaar, vanwege de originaliteit van het verhaal. Onderwerp van het verhaal is niet zozeer het pesten als wel de gevolgen die dit met zich meebrengt. Van Binsbergen verraste met de door haar gekozen invalshoek. De auteur koos een niet-christelijke hoofdpersoon die op een open manier reageert op de uitingen van geloof op de christelijke school. Hierover schrijft ze op een niet-moralistische, creatieve manier.

De jury Het Hoogste Woord heeft deze prijs dit jaar voor de 15e keer uitgereikt. De prijs bestaat uit een bedrag van 500 euro en een bronzen beeldje van Carol Cairns: ‘Het Hoogste Woord’. De jury besprak 14 kinderboeken, waarvan er vier genomineerd werden voor Het Hoogste Woord. Vorig jaar koos de jury als winnende boek Eruit jij! van Gerry Velema (uitgeverij Callenbach).

De overige nominaties voor 2010 waren:

– Blessuretijd van Corien Oranje (Haren), uitgeverij Columbus;

– Chaos in mijn hoofd van Corien Oranje (Haren), uitgeverij Columbus;

– Los zand van Gerry Velema (Roden), uitgeverij Callenbach.

26-09-2010
Media
https://www.christelijkekinderboeken.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies