Matthijn Buwalda werkt aan nieuw album Oudegracht

Matthijn Buwalda: timmert inmiddels al ruim vier jaar aan de weg met zijn muziek en is voor velen geen onbekende meer. Met zijn nieuwe cd Oudegracht weet Matthijn opnieuw op zijn eigen unieke manier onderwerpen aan te snijden die voor iedereen herkenbaar zijn. Zijn liedjes vertellen de verhalen van mensen zoals jij en ik in het perspectief van Gods grote verhaal. In oktober verschijnt zijn derde studioalbum Oudegracht.

© christelijknieuws.nl 2010 DSC-0185

Het grote publiek leerde Buwalda al kennen op christelijke festivals als Soul Survivor, Flevo Festival en van de verschillende tours van Kraayenoord. Intussen heeft Buwalda diverse eigen concerten gegeven, meegewerkt aan benefietconcerten en voor 12.000 man opgetreden op het hoofdpodium van het Flevo Festival.

Op 6 september 1983 zag Matthijn het levenslicht in Smallingerland, Friesland. Opgroeien deed hij in de warmte van thuis, op de zondagschool van de kerk en op de basisschool waar hij heen ging. De passie voor muziek zat er al vroeg in; vanaf zijn tiende zong hij mee in het koor Revival Kids dat ieder jaar een cd met kinderliedjes inzong.

Na een tijdje als lid van de rapgroep D-vine samen met zijn broer Stefan door Nederland te hebben getourd besloot Matthijn rond zijn 19e verder te gaan als zanger/liedjesschrijver. In het voorjaar van 2006 wordt besloten tot de opname van zijn eerste album: ‘Storm voor de stilte.’ Hiervan zijn inmiddels duizenden exemplaren verkocht. Kort na de release van dit album maakte Matthijn zijn eerste officiële tour door Nederland als voorprogramma in de ‘Hope tour.’

In oktober 2008 komt het tweede album van Matthijn uit onder de titel ‘Hooggeëerd Publiek.’ Samen met verschillende topmuzikanten en topproducer Henk Pool is er een aantal maanden aan dit album gewerkt. Inmiddels zijn er ook van dit album vele duizenden exemplaren over de toonbank gegaan. In maart 2009 volgt een succesvolle tour langs verschillende grote zalen in Nederland onder de naam ‘Hooggeëerd Publiek – live.’

Begin 2010 tourt Matthijn met zijn band door Nederland onder de noemer ‘Nachtlicht – tour.’ Kort daarop beginnen de opnames van het nieuwe studio-album. Samen met producer Ramon Plakke wordt er gewerkt aan dit studioalbum dat twaalf nieuwe, Nederlandstalige liedjes zal bevatten. Onlangs is bekend geworden dat ‘Oudegracht’ de titel van het derde album gaat worden. Verwacht wordt dat de cd in oktober 2010 in de winkels ligt.

De liedjes van Matthijn zijn niet alleen op zijn eigen cd’s te horen. Ook op verschillende cd’s van SoulSurvivor, Stichting Opwekking en Ecovata’s ‘Gospelhits uit de lage landen’ staan nummers van Matthijn. Een engelstalig nummer dat hij in samenwerking met Kees Kraayenoord schreef, is inmiddels verschenen op de cd ‘Letting Go’ van Kees Kraayenoord. Matthijn is ook als gastvocalist te horen op verschillende cd projecten waaronder Live@Opwekking, Psalmen voor NU en de kerst cd ‘Komt allen tezamen.’ Ook is Matthijn regelmatig actief als liedjesschrijver voor verschillende projecten.

Matthijn is in juli 2007 getrouwd met Annemieke van Diepen. Ze wonen in Utrecht.

26-09-2010
Muziek
https://www.matthijnbuwalda.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies