Brandbom op Israëlische ambassade is gevolg van indoctrinatie

Vanochtend werd een brandbom op de Israëlische ambassade in Den Haag gegooid. Opperrabbijn Jacobs is niet verbaasd: “Dit is het gevolg van indoctrinatie en ophitsing”. Komende zaterdag is het Poerim. In de Bijbel lezen we het verhaal van Esther, die moest opstaan tegen Haman, die de vernietiging had gepland van het Joodse volk. Wat is de betekenis van Poerim voor nu, en wat kunnen wij als christenen hiervan leren?

En de honorair consul van Israël, Roger van Oordt, heeft een groep ondernemers meegenomen naar Israël. Daar bezochten ze onder anderen president Herzog.

Over Opperrabbijn Binyomin Jacobs

Opperrabbijn Binyomin Jacobs woont met zijn gezin in Amersfoort. Zijn ouders overleefden de Tweede Wereldoorlog en stimuleerden hun zoon om te studeren. Na het gymnasium studeerde hij dan ook aan diverse Talmoedhogescholen, zowel in Frankrijk als in Israël. Eind 2008 werd hij benoemd tot de opperrabbijn van alle joodse gemeenten in Nederland. Binnen het jodendom hoort hij bij de Lubavitcher chassidiem stroming. Deze stroming staat bekend om hun openheid naar niet-joden, waaronder ook christenen.

In de loop der jaren bouwde hij een groot netwerk op binnen de landelijke en lokale politiek, maar ook binnen de diverse kerken. Zo geeft hij regelmatig lezingen voor Christenen voor Israël en wordt in Museumpark Orientalis (voormalig Heilig Land Stichting) bij Nijmegen al vele jaren een film vertoond waarin hij bezoekers virtueel rondleidt in de synagoge. In 2012 werd opperrabbijn Jacobs benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijzondere inzet voor de samenleving. Jacobs maakt zijn debuut bij Scholten Uitgeverij met het boek ‘Dagboek van de opperrabbijn. Het zijn 54 dagen uit zijn leven met zijn wijsheden, gecombineerd met humor en zelfspot.

Roger van Oordt werd in 2021 beëdigd als honorair consul van de staat Israël:

“Roger, je bent een echte vriend van Israël”. Met die woorden bekrachtigde plaatsvervangend ambassadeur van Israël Hila Stern de nieuwe titel van Roger van Oordt als honorair consul van de staat Israël.

Stern was zich ervan bewust dat ze een eervolle taak had, omdat het de meeste ambassadeurs in hun termijn niet eens gebeurt dat ze iemand als honorair consul mogen bevestigen. “Dat ik hier nu als plaatsvervangend ambassadeur sta, heeft alles te maken met het feit dat Roger niet kon wachten”.

Stern somde een hele lijst op met zaken waarvoor Van Oordt zich in de afgelopen veertig jaar heeft ingezet. Ze noemde onder meer zijn betrokkenheid bij de terugkeer van Joden naar Israël, de bouw van het Holland-dorp in Jeruzalem en de komst van een door Palestijnse terroristen opgeblazen Israëlische stadsbus, die tijdens een proces werd afgeleverd voor de deur van het Vredespaleis in Den Haag.

“Maar misschien wel het belangrijkste is je onophoudelijke strijd om de waarheid over Israël boven tafel te krijgen, dwars tegen alle leugens in”.

Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Meer informatie: www.cvi.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies