Jongeren twitteren vragen aan de kerk

Het Jongerenprogramma van Refo500 roept, ter voorbereiding van de opening Rewind Forward op 30 oktober, jongeren op om prikkelende vragen aan de kerk te stellen. Naar analogie van Luther, die zijn 95 stellingen kon publiceren dankzij de boekdrukkunst, worden jongeren uitgedaagd om hun ‘5en9 Stellingen’ bekend te maken via sociale media als Twitter.

Net als toen moeten ze gaan over dingen die ze in de kerk aan de kaak willen stellen en/of bespreekbaar willen maken. De ‘5en9 Stellingen’ worden zaterdagmiddag 30 oktober vanaf 12.00 uur besproken in een forum in het Stadhuis van Gouda.

‘5en9 Stellingen’ worden gekozen uit alle stellingen die de jongeren inzenden via Twitter Hyves, Facebook of Linkedin. Het gaat om vijf stellingen over de kerk in het algemeen en negen stellingen die specifiek over jongeren (in de kerk) gaan. Zoals Luther met zijn 95 stellingen de kerk opriep zich te reformeren, zijn de ‘5en9 Stellingen’ bedoeld als een oproep van jongeren om de kerk (en dus zichzelf) te blijven reformeren.

Het forum over de ‘5en9 Stellingen’ maakt onderdeel uit van het jongerenprogramma waarmee de stichting Refo500 de herdenking van 500 jaar Reformatie start. Dat gebeurt op zaterdag 30 oktober op verschillende locaties in de binnenstad van Gouda (in en rond de St. Janskerk). Het jongerenprogramma wordt gerealiseerd door de HGJB, met medewerking van de Theologische Universiteit Apeldoorn, het Nederlands Bijbelgenootschap en Driestar Educatief.

Vanaf 10.00 tot 17.00 uur zijn er verschillende programma-onderdelen voor zowel kinderen, als tieners en jongeren, die allemaal te maken hebben met de betekenis van de Reformatie. Kinderen kunnen bijvoorbeeld luisteren naar een monnik die ze mee terugneemt in de tijd, of zelf de Goudse glazen inkleuren. Tieners kunnen een afspraak maken met de Bijbel in de Bibledate van het Nederlands Bijbelgenootschap. En jongeren kunnen bijvoorbeeld een concert van Sela bijwonen en/of het forum over ‘5en9 Stellingen’.

Het complete programma is te vinden op de website van Refo500 onder Jongeren.

07-10-2010
Kerk
https://www.refo500.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies