Europese Dag tegen de Mensenhandel

Aanstaande maandag 18 oktober is het de Europese Dag tegen de Mensenhandel. De Europese Commissie heeft deze dag uitgeroepen om lidstaten ertoe aan te zetten beter beleid te maken tegen moderne slavernij. Niet alleen het buitenland, maar ook Nederland.

In Den Haag wordt maandag om 18.00 uur het nieuwe boek Vrijheid voor Linh gepresenteerd aan pers en publiek. Wim Deetman (voormalig burgemeester Den Haag en lid van de Raad van State) en mensenrechter rapporteur mevrouw Dettmeijer zullen de eerste exemplaren in ontvangst nemen!

Er is een dorpje in Cambodja dat wereldwijd berucht is – en populair bij pedofiele sekstoeristen: Svay Pak. De politie weet ervan maar door corruptie en apathie worden de daders niet vervolgd en de slachtoffers niet beschermd. Het gaat om meisjes van tien, of zelfs vijf jaar. Meisjes zoals Linh. Als International Justice Mission hiervan hoort, besluiten ze een reddingsoperatie op te zetten…

Vrijheid voor Linh vertelt een realistisch verhaal dat we waarschijnlijk liever niet willen horen. Linh is slechts één kind, maar haar situatie is helaas niet uniek. Het boek schetst een beeld van de duistere wereld van mensenhandel en misbruik, maar laat ook zien dat een reddingsactie verschil kan maken!

Gary Haugen, algemeen directeur van International Justice Mission (IJM) en auteur van dit belangwekkende boek, wil zijn lezers wakker schudden en bewust maken van de wantoestanden én hen oproepen om hier samen met hem tegen te strijden. We zijn zeker niet machteloos!

15-10-2010
Samenleving
https://www.vrijheidvoorlinh.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies