Een vriendelijk gebaar leidt tot benefietconcert

Toen zijn buren een huisuitzetting boven het hoofd hing, plunderde Arie Heijndijk uit Dordrecht zijn spaarrekening om de huurachterstand weg te werken. Hij betaalde € 6200,- en voorkwam hiermee dat zijn buren op straat werden gezet.

© foto: christelijknieuws.nl

Wat heeft een vriendelijk gebaar van een inwoner van Dordrecht te maken met de organisatie van een groots benefietconcert? Een verband lijkt ondenkbaar. Maar wie de achtergrond kent, snapt dat het allemaal gaat om de vraag: ‘Do you really care?’

Toen zijn buren een huisuitzetting boven het hoofd hing, plunderde Arie Heijndijk uit Dordrecht zijn spaarrekening om de huurachterstand weg te werken. Hij betaalde € 6200,- en voorkwam hiermee dat zijn buren op straat werden gezet.

Zanger Kees Kraayenoord plaatste dit bericht op zijn Facebook pagina. Dit leidde tot vele reacties. Iemand opperde: ‘Als wij nu eens met z’n allen zorgen dat deze meneer z’n geld terugkrijgt…’ Zanger Ralph van Manen reageerde: ‘Organiseer een concert en ik kom spelen. Het is mooi om een soort daad te stellen voor deze Dordtse man.’

En zo ontstond het idee om op vrijdag 3 december een benefietconcert te organiseren in ’t Harde, gemeente Elburg. Toen de plannen werden besproken met de burgemeester van Elburg, Frans de Lange, werd het goede doel uitgebreid. De onbaatzuchtige daad van Arie deed De Lange denken aan Stichting De Tweede Mijl, een inloophuis voor dak- en thuislozen in Amsterdam. “Deze stichting kan een financieel steuntje in de rug goed gebruiken. Zij worden niet gesubsidieerd en bestaan van giften. Een grote groep vrijwilligers verricht werk dat zeer veel betekent voor vele hulpbehoevenden.”

Kijk om je heen

‘Do you really care?’ is het thema van het benefietconcert. De organisatoren willen aandacht voor mensen die aan de zijkant van de samenleving staan en daardoor afhankelijk zijn van hulp: Kijk om je heen! Zie wie hulp nodig heeft en help! Er zijn buren met geldzorgen en er zijn daklozen die hulp nodig hebben. Gelukkig zijn er mensen die een helpende hand bieden. De opbrengst van dit benefietconcert wordt na afloop overhandigd aan Arie Heijndijk en aan een vertegenwoordiger van de Tweede Mijl.

Er staan vele mooie optredens gepland: naast mooie muziek van Kees Kraayenoord en Ralph van Manen kan het publiek genieten van de ‘bluesy tunes’ van de Jay-P Band en van de afwisselende beats van de Soulclap DJ’s. Ook is er een heel bijzonder optreden van zandkunstenaar Gert van der Vijver. Gert gooit, strooit en schuift met zand op een verlichte glasplaat en verzorgt op die manier een onvergetelijk visueel spektakel. Kortom, een concert voor alle leeftijden, voor liefhebbers van muziek in alle stijlen.

Kaartverkoop

Het concert wordt gehouden op vrijdag 3 december in het MFC Aperloo, Stadsweg 7 in ’t Harde. Kaarten à €10,- reserveren kan via de website www.doyoureallycare.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over dit initiatief.

Wie verhinderd is op 3 december, maar toch iets wil bijdragen kan een bedrag storten op rekeningnummer 3702.85.441 t.n.v. De Tweede Mijl, o.v.v. project ‘Do you really care’.

22-10-2010
Samenleving
https://www.doyoureallycare.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies