Benefietconcert voor slachtoffers van overstromingen Pakistan

Op 12 december 2010 van 14:00 tot 16:00 uur organiseren de vzw Save Pakistan en het Chorale Protestante Africaine de Bruxelles een benefiet Gospelconcert voor de slachtoffers van de recente overstromingen in Pakistan, in de Miniemenkerk, Miniemenstraat 62 in 1000 Brussel.

Het Chorale Protestante Africaine de Bruxelles (Afrikaans Protestants Koor van Brussel) zal traditionele kerstliederen brengen uit Afrika en Europa, en ook Amerikaanse gospels. Tickets kosten € 12,- in voorverkoop en € 15,- ter plaatse.

De vzw Save Pakistan, die het concert organiseert samen met het Chorale Protestante Africaine de Bruxelles, is een Brusselse vrijwilligersorganisatie die de problemen waarmee de Pakistaanse bevolking te maken krijgt onder de aandacht wil brengen van het grote publiek. Om dit doel te bereiken worden verschillende evenementen georganiseerd.

De vzw werft enerzijds fondsen voor de hulpprojecten van AZG België in Pakistan, en anderzijds worden twee “grassroots” organisaties ondersteund die sinds geruime tijd in de regio actief zijn: de Karachi Relief Trust en de Omar Asghar Khan Development Foundation. De keuze viel op deze organisaties zodat de hulp diegenen kan bereiken die het meest getroffen zijn maar in afgelegen gebieden wonen. Op lange termijn zal de focus verschuiven van het heropbouwen van de vernielde infrastructuur naar investeringen in duurzame lokale gezondheids- en onderwijscentra.

Het Chorale Protestante Africaine de Bruxelles werd opgericht in 1978 als een klein Afrikaanse studentenkoor die hier in België studeerden. Over de jaren is het koor uitgegroeid tot een gemengd en gekleurd koor met zangers uit Burundi, D.R. Congo, Kameroen, India, Marokko, Madagaskar, Rwanda, België, Bulgarije, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Kom dus een namiddag genieten van Amerikaanse gospels en traditionele kerstliederen uit Afrika en Europa. Meer informatie over het Chorale Protestante Africaine de Bruxelles, kan u vinden op https://choralecpab.blogspot.com

Meer informatie over de vzw Save Pakistan en de projecten die ondersteund worden kan u vinden op https://www.save-pakistan.org

19-11-2010
Muziek
https://www.save-pakistan.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies