Korte wachttijden voor kinderen met zorgvragen

In de Bres, christelijke GGZ in Drachten, heeft haar interne processen geoptimaliseerd, waardoor de wachttijd voor cliënten is verkort! Door een verbeterde doorstroom kan snel ingesprongen worden op nieuwe zorgvragen. Mede hierdoor bedraagt de wachtlijst voor Kinder- en Jeugdzorg nog slechts twee weken, waarbij het streven van In de Bres is binnen zes weken een diagnose te stellen.

Tijdens het diagnose- en behandeltraject worden, naast de (kinderen en jeugd) psychiater, orthopedagoog of (gezondheidszorg) psycholoog, ook vaak vaktherapeuten ingezet. Anne Jan Kok, bestuurder van In de Bres: “Spel, drama, creatieve werkvormen en dans zijn, vooral voor kinderen- en jongeren, een vertrouwde uitingsvorm. Daar waar niet de juiste woorden gevonden kunnen worden of gebruik van woorden te beperkt is, kan deze vorm van communicatie ingezet worden binnen de therapie. Het is meer de taal van het hart dan van het hoofd en is daardoor een belangrijke aanvulling. De vaktherapeut is hiervoor speciaal opgeleid en beschikt over bijzonder ingerichte ruimtes.

Zo liet onlangs een jongetje van vijf jaar tijdens een diagnostische spelsessie zeer agressief spel zien en bleek hij zijn verhouding met de buurman uit te spelen, een doorbraak die haar vruchten gaat afwerpen binnen de verdere therapie.

Voor dergelijke, maar ook minder ernstige situaties, zijn er ruimten voor spel- en drama ingericht met uitgebreide speelattributen (van poppenhoek tot dartboard en van zandtafel tot voetbaltafel), een dansruimte compleet met spiegelwand en een royale creatieve ruimte met mogelijkheden voor veel creatieve werkvormen””.

In de Bres biedt professionele christelijke geestelijke gezondheidszorg bij psychosociale en psychiatrische problemen, bijvoorbeeld bij AD(H)D en PDD-nos, maar ook bij hechtingsproblematiek, traumaverwerking na misbruik, echtscheidingsproblematiek, e.d.

Na verwijzing van bijvoorbeeld de consultatiebureau- school- of huisarts worden alle behandelingen volledig vergoed door zorgverzekeraars.

De meest actuele wachttijd en het complete behandelaanbod is te vinden op www.indebres.nl.

03-12-2010
Jongeren
https://www.indebres.nl”

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies