Maar God…

De meest hoopvolle woorden in de bijbel (Ef. 2:4) die alle verschil in de wereld maken. Zondag sprak ik over dood en leven. Het thema was: “Jezus leeft! Jij ook?”” Zo op het eerste gezicht een onzinnige vraag. Dus impliceert het een ander soort doodsheid. Ons geestelijk dood zijn. Het betekent geen zekerheid hebben van leven na de dood omdat we zondig op deze wereld komen. Zo’n lief baby’tje? Hoe onbegrijpelijk ook zelfs de liefste baby met de mooiste glimlach heeft het in zich.

Een ieder van ons heeft het in zich het verkeerde te doen. Heb jij je wel eens afgevraagd wat er zou gebeuren als wij onze kinderen niet zouden opvoeden? Dat wordt chaos. Het goede moet bemoedigd worden en het kwade afgeleerd. Hoeveel mensen hebben wij in onze gedachten kwaad aangedaan of iets ellendigs toegewenst? Gelukkig voeren we het meestal niet uit, maar het zit in ons. Dat betekent een onoverbrugbare kloof tussen mij en God. Hij kan Zijn volmaakte liefde niet compromitteren door ons te aanvaarden zoals we zijn.

MAAR GOD heeft ons herstel en leven aangeboden. Jezus Christus, Gods Zoon is in jouw en mijn plaats gestorven. Als we dat geloven hebben we eeuwig leven.

Het grootste probleem van deze wereld zit in onszelf. En als wij in het reine komen met God, gaat er veel veranderen. Zeker weten!

20-12-2010
157
https://www.hemelburgers.nl”

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies