Gary Haugen in de Pijler

Op zondag 23 januari 2011, 19.30-21.00 uur, wordt in De Pijler, Ketelmeerstraat 90 in Lelystad, een speciale avonddienst gehouden. Gary Haugen, oprichter van International Justice Mission en auteur van ‘Vrijheid voor Linh’, zal op deze avond spreken over ‘the unfamiliar passions of God’. Aan de hand van indringende verhalen vertelt hij over het bijbels mandaat om licht te brengen in de levens van mannen, vrouwen en kinderen wereldwijd die in onderdrukking leven.

International Justice Mission (IJM) is een christelijke mensenrechtenorganisatie die recht verschaft aan slachtoffers van slavernij, seksuele uitbuiting en andere vormen van gewelddadige onderdrukking. IJM advocaten, rechercheurs en nazorg-professionals werken met lokale autoriteiten om te garanderen dat slachtoffers worden bevrijd en nazorg krijgen, om daders te vervolgen en de werking van publieke rechtssystemen voor de rechtelozen te laten functioneren.

IJM Nederland is in 2009 opgericht om de Nederlandse gemeenschap te betrekken bij het streven naar gerechtigheid voor de onderdrukten en allerarmsten.

Gary A. Haugen werd in 1994 door het Amerikaanse ministerie van Justitie gedetacheerd om voor de Verenigde Naties de onderzoeken te leiden naar de genocide in Rwanda. Vanuit deze ervaring richtte Gary Haugen in 1997 de mensenrechtenorganisatie International Justice Mission op. Hij is auteur van talrijke artikelen en boeken, waaronder ‘Vrijheid voor Linh’, en getuigt regelmatig voor het Amerikaanse Congres over zaken van slavernij en gewelddadige onderdrukking.

Haugen: “Wanneer onze kleinkinderen ons vragen waar we waren toen de kwetsbaren in onze tijd ons nodig hadden, hoop ik dat we kunnen zeggen dat we kwamen opdagen, en dat we op tijd waren.”

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Pijler, Willow Creek Nederland en Micha Nederland.

Gary A. Haugen is een veelgevraagd internationaal spreker en gastdocent aan universiteiten. Hij getuigt regelmatig voor het Amerikaanse Congres over zaken van slavernij en gewelddadige onderdrukking. Hij studeerde magna cum laude af aan Harvard University in de sociale wetenschappen, en verwierf zijn Juris Doctor titel aan de Universiteit van Chicago, eveneens cum laude.

Hij is auteur van talrijke boeken en artikelen, waaronder Just Courage en Good News About Injustice. Het boek Vrijheid voor Linh (een aangepaste vertaling van Terrify No More) is een waar gebeurd verhaal dat de gewaagde redding beschrijft van jonge kinderen uit de bordelen in Cambodja.

Haugen verblijft momenteel in Washington, DC met zijn gezin.

22-01-2011
Onderwijs
https://www.vrijheidvoorlinh.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies