Rend Collective Experiment naar Sneek

De JeugdKerk van Vrije Baptisten Gemeente De Bron uit Sneek organiseert op 24 april voor het zevende jaar het Paasconcert. Uniek aan deze editie is de Ierse band die komt optreden: Rend Collective Experiment.

Deze band is een bijzondere verrassing. Het gezelschap uit Noord-Ierland laat zich moeilijk definieren, maar één ding is overduidelijk: ze brengt een fris, nieuw geluid in moderne muziek. Rend Collective Experiment is een groep die in wisselende samenstelling optreedt. Ze focussen zich niet op een ‘band’, maar op een revolutionair concept om muziek te maken vanuit het hart: niet alleen voor christenen, maar voor iedereen.

Voor jongerenwerker Ruben van Koningsveld is het deze zevende keer dat hij leiding geeft aan het Paasconcert: ‘het is bijzonder om met tieners zo’n groot feest te organiseren.’ Het evenement wordt georganiseerd door een groep van ongeveer 10 jongeren. Ze zijn verantwoordelijk voor alle aspecten van het het project, zoals communicatie en pr, de vergunningen, financiën en inrichting van de zaal.

Naast organiserende taken hebben jongeren nog een andere rol: ze treden zelf op in het voorprogramma, in een gelegenheidskoor. Dit koor staat onder leiding van Heine Bosma uit Drachten, die samen met zijn band Breeze het koor zal begeleiden.

Het concert is op zondagavond, eerste Paasdag om 19:30 uur in de Sneker Sporthal. De zaal gaat open vanaf 19:00 uur.

09-04-2011
Muziek
https://www.jeugdkerksneek.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies